DNA cere rejudecarea dosarului Cosma
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Vlad Cosma
Vlad Cosma
Dosarul în care fostul președinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, Vlad Cosma, sunt acuzaţi de fapte de corupţie ar putea fi reluat. 

DNA a făcut o contestaţie în anulare prin care cere ca dosarul să nu fie reluat de la faza de fond, ci de la faza de apel, anunță Antena 3. O decizie ar putea fi luată chiar la termenul de astăzi.

În primă instanţă, Vlad Cosma şi Mircea Cosma au primit pedepse cu închisoarea de cinci ani şi respectiv opt ani.  În faza de apel, aceste sentinţe au fost desfiinţate de completul de cinci judecători, care a decis rejudecarea de la zero a dosarului şi asta pentru că martorii aveau declaraţii contradictorii şi existau suspiciuni cu privire la modul în care au fost administrate probele de către cei de la DNA Ploieşti.

Astăzi este un termen în această rejudecare a dosarului, însă la finalul lunii aprilie procurorii DNA s-au folosit de această cale de atac, o contestaţie în anulare, care a primit termen la începutul lunii iunie, potrivit sursei citate. Au cerut să se reia, din această fază de apel, un dosar în care cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie - Mircea Cosma pentru luare de mită, iar fiul pentru trafic de influenţă.

Rămâne de văzut dacă acest dosar se va relua de la zero sau dacă se va relua din acea fază de apel cum a cerut DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel