DNA cere pedeapsa maximă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Elena Udrea
Elena Udrea
Elena Udrea ar putea sta în spatele gratiilor peste 10 ani. La fel și fiica mai mare a fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu. 

Procurorii DNA cer cel puțin 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea. Astfel, ei cer o pedeapsă îndreptate spre maximum, conform Digi24. Cu privire la Ioana Băsescu, procurorii cer, de asemenea, o pedeapsă înclinată spre maximum, care ar putea ajunge la 15 ani de închisoare. 

Pedepsele sunt cerute în dosarul cu privire la finanțarea campaniei electorale din 2009. Elena Udrea este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită în acest dosar. Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor. 

În acest dosar, unul dintre inculpați, un om de afaceri, a semnat un acord de recunoaștere, în 2018. 

Acuzațiile DNA

”În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.” se arată în acuzațiile DNA, făcute publice într-un comunicat de presă. 

”Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plățile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societățile prestatoare.
Remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultanță.” mai arătau procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel