DNA, la Primăria Timișoara. UPDATE: Primele precizări oficiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
DNA
DNA
D NA a descins, vineri dimineață, la Primăria Timișoara.  

Potrivit pressalert.ro, DNA a intrat în biroul viceprimarului Ruben Lațcău. Descinderea DNA ar fi în contextul în care este un scandal pe tema neachiziționării de către Colterm SA a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră pentru al doilea an consecutiv. Administratorul judiciar al companiei de termoficare, care este în insolvență, a avertizat că, în cazul în care nu se cumpără certificate până pe data de 30 aprilie, Colterm va intra în faliment, Lațcău susținând însă că nu este așa de gravă situația, notează sursa citată.

Jurnalistul Dragoș Boța, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a făcut următoarele precizări: „Polițiștii și procurorii DNA Timișoara au descins în sediul municipalității. Sunt în biroul viceprimarului USR. Din informațiile pe care le avem, în biroul acestuia este o percheziție, pentru că nimeni din interiorul Primăriei nu are acces în birou. (...) Este o acțiune în plină desfășurare!”
 

UPDATE: DNA, primele precizări oficiale

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 8 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel