Dmitri Rogozin, rănit într-un atac cu rachete în regiunea Doneţk, i-a trimis lui Macron o scrisoare şi o bucată dintr-un obuz: Franţa va plăti pentru asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Fostul şef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, rănit într-un atac cu rachete în regiunea Doneţk, i-a trimis lui Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, o scrisoare în care critică folosirea de obuze franţuzeşti de către Ucraina. La scrisoare a ataşat şi o bucată de obuz despre care spune că a fost aproape să îl ucidă, şi transmite un avertisment către Franţa. 

"Recent, am fost grav rănit în urma unui atac terorist josnic la Donețk. Numai datorită priceperii și răbdării medicilor militari și civili ruși sunt din nou în viață și aproape bine.

În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, vezi un fragment dintr-un obuz tras de un obuzier francez autopropulsat de 155 mm Caesar. Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală, la doar un milimetru distanță de a mă ucide sau de a mă lăsa invalid. Acest obuz tras de un obuzier francez a ucis doi dintre tinerii mei prieteni, lăsând soțiile lor văduve și copiii lor orfani. Băieții ăștia ne-au însoțit pe noi în călătoria la Baikonur, le-ai strâns mâna. Acum au fost uciși de armele furnizate Ucrainei de țara dumneavoastră”, arată Rogozin în scrisoare, conform Adevărul

Avertisment pentru francezi

"Domnule ambasador, ce face Franța, ce faceți în conflictul care a fost aprins între popoarele slave de politicienii occidentali? Sper că înțelegeți în ce măsură responsabilitatea este și a dumneavoastră personală pentru aceste crime! Sunteți un reprezentant al Republicii, sunteți responsabil!

Și cer ca fragmentul extras de chirurgi din coloana mea să fie predat președintelui francez Emmanuel Macron. Și, de asemenea, spune-i că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de Franța, SUA, Marea Britanie, Germania și alte țări NATO în Donbas", a avertizat Rogozin.

Rogozin a fost rănit în luna decembrie, în urma unui bombardament în estul Ucrainei, în regiunea Doneţk. Atunci, un fragment de metal l-a lovit pe Rogozin deasupra omoplatului drept, lângă coloana vertebrală. Fostul şef Roscosmos conducea o echipă de voluntari militari în regiunea Donbas, iar la momentul atacului îşi serba ziua de naştere în restaurantul unui hotel. Rogozin a fost operat la Moscova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel