Djuvara: Băsescu, o personalitate foarte bizară. Diaconescu, un individ suspect
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
djuvara
djuvara

Istoricul Neagu Djuvara spune că preşedintele Traian Băsescu este "o personalitate foarte bizară", cu "foarte multe bube în cap". Despre Dan Diaconescu, Djuvara a declarat că acesta este un individ suspect, de care îi este scârbă.

"Traian Băsescu este o personalitate foarte bizară, chestia cu vânzarea flotei, are foarte multe bube în cap.  Legat de afirmaţia lui Traian Băsescu despre Regele Mihai că este un trădător în contextul arestării mareşalului Antonescu, istoricul a afirmat că nu îşi explică această declaraţia a preşedintelui.

 "Această ură a preşedintelui Băsescu împotriva Regelui, personal nu mi-o explic, este ceva visceral, nu are nicio justificare şi de ce se amestecă el în povestea foarte greu de explicat istoriceşte a conflictului din Regele Mihai şi Antonescu. (...) Îl condamn pe Traian Băsescu pentru această furie faţă de Regele Mihai. Să spui că a trădat pentru că a abdicat este o prostie", a mai spus Neagu Djuvara.

Nici Gigi Becali nu a scăpat de criticile lui Neagu Djuvara, pe care l-a caracterizat ca pe un primitiv și un cretin profund, fapt ce nu a scăpat de replicile tăioase ale lui Becali la adresa istoricului. Becali a declarat că a virat în conturile istorucului Alex Stoenescu 400.000 de euro pentru a scrie o istorie a românilor, bani din care a beneficiat  și Neagu Djuvara.

Djuvara despre Dan Diaconescu:   "Mi-e scarba de un tip ca asta"

"Despre acest Diaconescu se ştie că şi-a făcut o avere prin şantaj. Individul este un suspect, el ar merita să fie judecat pentru diverse combinaţii necinstite pe care le-a făcut pentru a-şi strânge această avere a lui", a declarat pentru România TV Djuvara.

 Nici despre televiziunea pe care o deţine Dan Diaconescu, OTV, istoricul nu are o părere mai bună, afirmând că acest post otrăveşte opinia publică.

 "Televiziunea pe care o finanţează e din alea care otrăvesc opinia publică: numai minciuni, numai lucruri întortocheate. Mie mi-e scârbă de un tip ca ăsta", a mai afirmat Neagu Djuvara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel