Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, confirmat cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Djokovic, foto: @djokovicofficial - FB
Djokovic, foto: @djokovicofficial - FB
Liderul mondial al tenisului a anunțat că este infectat cu noul coronavirus. 

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, informează AFP, scrie Agerpres. 

Fratele lui Novak Djokovic, îngrozit de testele pozitive de la Adria Tour

Cazurile pozitive de Covid-19 înregistrate în minicircuitul de tenis Adria Tour, organizat de Novak Djokovic, nr. 1 ATP, au avut cel mai neprevăzut impact, a opinat fratele campionului sârb, Djordje, pentru televiziunea sârbă Prva, citată de Reuters.

Trei jucători, bulgarul Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki au anunţat că au fost testaţi pozitiv după turneul de la Zadar (Croaţia), în timp ce Novak Djokovic a aflat marţi că este şi el purtător al virusului.

Acesta a fost cel mai rău scenariu posibil. Novak nu a fost obligat să facă testul în Croaţia, atât timp cât nu avea simptome. A făcut testul imediat după ce zborul lui a ajuns la Belgrad. Au fost testate circa 100 de persoane şi a fost un şoc când unele au ieşit pozitive, în special al prietenului meu din copilărie, Borna Coric. Le urăm tuturor o recuperare rapidă şi fără dureri, a declarat Djordje Djokovic, directorul Adria Tour.

Dimitrov s-a retras din turneul de la Zadar



Dimitrov s-a retras din turneul de la Zadar, după ce a acuzat o stare de slăbiciune în urma partidei cu Borna Coric de sâmbătă. Bulgarul a informat organizatorii înaintea finalei de duminică că a fost testat pozitiv în timp ce se deplasa către reşedinţa lui din Monte Carlo. Finala turneului, dintre Novak Djokovic şi rusul Andrei Rublev, a fost apoi anulată.

Coric a fost testat pozitiv luni, la fel ca sârbul Viktor Troicki, care nu a luat parte la turneul de la Zadar, dar a figurat în primul turneu de la Belgrad, găzduit la centrul de tenis al lui Novak Djokovic în zilele de 13 şi 14 iunie.

Antrenorul lui Dimitrov, Christian Groh, şi antrenorul de fitness al lui Djokovic, Marco Panichi, au fost de asemenea depistaţi pozitiv la noul coronavirus.

Am vrut să protejăm fiecare jucător şi suporter după ce am aflat de testul pozitiv al lui Dimitrov. Era un eveniment caritabil şi toţi voiam să jucăm tenis şi să oferim fanilor un spectacol bun, a explicat Djordje motivul anulării finalei de la Zadar.

Fanii au umplut tribunele 

La Belgrad, circa 4.000 de fani au umplut tribunele, în timp ce la complexul croat Visnjik jumătate de locuri au fost goale, după ce autorităţile croate au cerut respectarea distanţării sociale.

Al treilea turneu, prevăzut în Muntenegru în zilele de 27 şi 28 iunie, a fost anulat de autorităţi din cauza precauţiilor luate de guvern pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Ultimul turneu din Adria Tour este programat în Bosnia în zilele de 3 şi 4 iulie, dar devine tot mai incert, deşi organizatorii nu au confirmat anularea lui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel