Dispozitive electronice de supraveghere. Christian Ciocan: Creează vulnerabilități pentru MAI
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Christian Ciocan a comentat proiectul de lege care prevede ca persoanele care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecție provizorii vor fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere.

"În forma sa actuală Proiectul Legii care prevede sistemul de monitorizare a persoanelor care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecție provizorii și care vor fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere nu garantează prevenirea săvârșirii abuzurilor

Mai mult, Poliția Română - subdimensionată numeric - nu poate gestiona în parametrii legii sarcinile care i-ar reveni prin această nouă lege. În plus, problemele urgente privind alocarea de fonduri pentru dotare și salarizarea corespunzătoare a personalului determina ca acest nou proiect de Lege să creeze vulnerabilități pentru MAI, din acest punct de vedere.

La ședința de Dialog Social de astăzi - 22.07.2019 desfășurată la Ministerul Afacerilor Interne - au exprimat aceste puncte de vedere Col. Ioan Babus, președintele Federaţiei și Comisar-sef de poliție Christian Ciocan, Director de comunicare și purtător de cuvânt al Federaţiei, membru al Blocului Național Sindical", spune Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel