DISPERARE din spitalul "COVID-free". Pneumologul care l-a tratat pe "pacientul nr. 1": Suntem foarte obosiți! Un nou val, noi paturi, iar o luăm de la capăt
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 13 ian 2022, 02:00
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Pneumologul care l-a tratat pe "pacientul numărul 1" COVID-19 a făcut mărturii sfâșietoare.

Spitalul din Codogno, acolo unde a fost internat "pacientul 1" din Italia, și-a redeschis porțile, deși medicii au sperat că au câștigat bătălia cu virusul. Situația s-a înrăutățit, iar secția de COVID este din nou plină.

Medicii din Spitalul din Codogno s-au confruntat cu o mulțime de probleme, mai ales după ce a fost internat primul pacient infectat cu COVID-19 din Italia. În urmă cu 2 ani, specialiștii erau la capătul puterilor, dar au dovedit că pot câștiga bătălia cu virusul. 

Lacătul pe secția de COVID a fost pus în aprilie 2021, pentru că nu mai existau cazuri. Atunci, spitalul a fost numit "Spital COVID-free". Fericirea a durat o perioadă scurtă, infectările au reapărut.

"Suntem foarte obosiți. Iar o luăm de la capăt"

"Suntem foarte obosiți. Și totuși, iată-ne aici: un nou val, noi paturi. Iar o luăm de la capăt", spune un doctor. Singurii doi bolnavi în stare gravă sunt nevaccinați.

În plus, pneumologul care l-a tratat pe "pacientul numărul 1" revine în noua secție COVID-19 a spitalului Codogno.

Numele lui este Francesco Tursi și este din nou responsabil de sănătatea persoanelor infectate cu virusul nemilos, ajuns acum sub forma de Omicron la majoritatea persoanelor.

"Am sperat să scăpăm, sincer. Cu toții trebuia să depășim pandemia, să ne gândim la altceva. Suntem foarte obosiți. Și totuși, iată-ne aici: un nou val, noi paturi. Iar o luăm de la capăt, asta e realitatea. Dar noua secție din ianuarie seamănă doar cu numele cu cea pe care am deschis-o în martie 2020, după descoperirea primului caz. Și noi ne-am schimbat mult de atunci, în acele zile eram efectiv panicați, nu știam ce să facem. Acum avem vaccinuri și tratamente eficiente, pacienții sunt mai puțin grav și reacționează mai bine", a declarat Francesco Tursi, citează evz.ro.

"Pacienții trebuie să fie menținuți în bună dispoziție. Trebuie să ai răbdare, este un virus viclean"

Cazurile au reapărut, iar 14 pacienți au fost internați în spitalul care a crezut că a câștigat lupta cu pandemia. Pacienții au vârste cuprinse între 50 și 95 de ani, suferă de o mulțime de afecțiuni, sunt vaccinați și se află pe linia de plutire.

În celebrul spital, se află doar 2 persoane nevaccinate în stare gravă. Medicii au fost nevoiți să amâne intervenții importante și să le interzică rudelor dreptul la vizită.

Directorul general Salvatore Gioia a spus că: "pacienții trebuie să fie menținuți în bună dispoziție. Trebuie să ai răbdare, este un virus viclean. Dar încet-încet îl ținem sub control. Invitația mea pentru toată lumea este una singură: mergeți și vă vaccinați. Pentru că ceea ce vedem aici este că vaccinul protejează bine, pacienții vaccinați au nevoie de mai puține îngrijiri intensive, se recuperează mai repede. Trebuie să recunosc că simt un pic de furie la gândul că un pacient nevaccinat ia locul altcuiva care are nevoie de îngrijire".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?