România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 01 iun, 16:44
Dispare SARS-CoV-2? Virgil Musta, datele momentului
Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre presupusa dispariție a noului Coronavirus COVID-19. 

”Dacă luăm în considerare alt virus, cum este coronavirusul obișnuit, știm că acest virus produce epidemii și infecții mai frecvente în perioada noiembrie decembrie și aprilie până la sfârșitul lunii mai. Dacă luăm gripa, știm că virusul gripal produce infecții la începutul anului - ianuarie, februarie- posibil ca și SARS-CoV-2 să aibă o astfel de sezonabilitate, dar rămâne să vedem acest lucru” a spus Virgil Musta, la Digi24. 

Medicul din Timișoara a subliniat că elementul principal e distanțarea fizică. 

O teorie care circulă este că asimptomaticii nu transmit virusul. Întrebat despre această teorie, dr. Virgil Musta a spus că ”nu sunt studii legate de contagiozitatea pacienților asimptomatici.” 

”Eu cred că sunt ipoteze și multe apar legate de anumite interese” a subliniat medicul din Timișoara. El a mai precizat că, la o conferință internațională, în care s-a discutat despre cazurile mai reduse din Estul Europei, s-a constatat că acest lucru se datorează măsurilor luate în aceste țări, rapide și dure. ”În continuare trebuie să fim prudenți, nu cred că este greu să purtăm o mască în momentul în care intrăm într-o aglomerație. Nu e necesar să porți masca în aer liber sau când ești singur în mașină, dar în spații închise cred că trebuie să ne obișnuim cu acest gest” a conchis medicul. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro