Data publicării:

Disney a suferit un atac informatic masiv care a divulgat proiecte nepublicate și mesaje interne

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Conversații interne (private) din sistemul de colaborare la locul de muncă al companiei Walt Disney au fost divulgate online.

Hack-ul a publicat mesaje interne despre campaniile publicitare ale Disney, despre tehnologia studiourilor sale și chiar despre candidații la interviuri care aplică pentru locuri de muncă.

Grupul de hackeri NullBulge a publicat date din mii de canale Slack ale Disney, conform postării de pe blogul grupului de vineri, care a declarat că a publicat peste 1 terabyte de date de la Disney.

Printre datele interne care au devenit publice se numără coduri informatice brevetate și detalii despre proiecte nepublicate.

"Disney investighează această chestiune"

Informațiile scurse includ discuții privind gestionarea site-ului web corporative al Disney, dezvoltarea de software și evaluări ale candidaților la angajare, iar datele se întind cel puțin până în 2019, potrivit unui raport publicat luni de Wall Street Journal.

"Disney investighează această chestiune", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters într-o declarație trimisă prin e-mail. 

Colectivul de hackeri NullBulge s-a descris ca un grup "hacktivist" care acționează pentru a promova drepturile artiștilor creativi, afirmând că a selectat ținte precum Disney pentru a protesta împotriva "maltratării de către astfel de corporații a lucrătorilor lor". 

Un purtător de cuvânt al NullBulge a declarat prin intermediul unui mesaj online, potrivit Journal, că a vizat în special Disney "din cauza modului în care gestionează contractele artiștilor, a abordării sale față de inteligența artificială și a esconsiderării destul de flagrante față de consumator", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel