Discuţii despre un parteneriat strategic România-Japonia, purtate la Tokyo de premierul Nicolae Ciucă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat purtarea unor discuţii despre un posibil parteneriat strategic între România şi Japonia. 

Premierul Nicolae Ciucă a purtat discuţii, la Tokyo, cu Liga Parlamentară de Prietenie Japonia-România despre ridicarea nivelului relaţiilor bilaterale dintre cele două state la dimensiunea de parteneriat strategic.

"Discuţii semnificative la Tokyo, cu Liga Parlamentară de Prietenie Japonia-România, despre ridicarea relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic, o moştenire valoroasă lăsată de fostul prim-ministru Shinzo Abe în zona politicii externe", a transmis, luni, Nicolae Ciucă pe pagina de Twitter a Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află de luni până miercuri în Japonia, unde participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, scrie Agerpres.

Ciucă anunță un ajutor pentru crescătorii de animale. Guvernul a aprobat un plafon de 185 de milioane de euro

„În ședința de Guvern din 21 septembrie 2022, am aprobat plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022”, a anunțat premierul, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Plafonul aprobat este de 185.483.810 euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, repartizat astfel:

a) 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte;

b) 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;

c) 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine;

d) 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;

e) 54.000 euro, pentru specia viermi de mătase.

Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Au fost stabilite următoarele termene:

- Începând cu data de 16 octombrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

- Începând cu data de 2 decembrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans.

Plăţile se vor face în lei, utilizând cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022”, a conchis premierul.

Premierul Ciucă își asumă să vină cu proiectul de buget în octombrie: Căutăm resursele bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor

„Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile“, a spus, în ședința de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel