Directorul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a făcut declarații: ”S-au recoltat probe de apă... Există și varianta asta”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Carp Ionel, directorul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, a făcut declarații cu privire la cazurile de toxiinfecție alimentară din spital.

„La momentul de față nu avem o dată certă ce s-a întâmplat, având în vedere că în cursul nopții precedente a avut loc o anchetă în cadrul unității, s-au prelevat probe, s-au transmis de azi-noapte către București, în momentul când vom avea rezultatele laboratorului vom ști despre ce este vorba. Probabil că situația a ajuns în acest stadiu de la alimentație, dar nu avem nimic cert în momentul de față. Au avut și cinci cadre medicale probleme din cele care au servit masa, 10 persoane, dar cu forme foarte ușoare, nu au necesitat tratament”, a declarat Carp Ionel, directorul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, în direct la România TV.

Probe de apă conforme

„Cei mai mulți aparținători care au sunat, rudele lor, sunt în cadrul spitalului, nu au fost transferate la unitățile din județ sau de la Iași. S-au recoltat probe de apă, cât de repede posibil vom avea rezultatele, vom intra în posesia rezultatelor. Există și varianta asta, dar ce vă pot spune la momentul de față, acum circa 30 de zile avem probe recoltate și sunt conforme. Probele au fost efectuate la laboratorul Direcției de Sănătate Publică și sunt conforme”, a mai spus directorul.

Dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpa

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienţi au decedat, unul este în stare comatoasă şi alţi peste 30 de bolnavi au prezentat simptome digestive după ce ar fi consumat alimente pe bază de peşte oceanic, oferite sub formă de donaţie de reprezentanţii unei mănăstiri.

”La data de 22 noiembrie 2023, Poliţia Oraşului Murgeni a fost sesizată, prin apel la numărul 112, la diverse intervale de timp, cu privire la faptul că trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 46 şi 54 de ani, domiciliaţi în oraşul Murgeni, au fost găsiţi în stare de inconştienţă.

Echipajele de ambulanţă au efectuat manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul acestora. În cauză, se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, conform Agerpres.

Citește mai mult aici: A fost deschis dosar penal în cazul celor trei pacienți care au murit la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel