Directorul pentru DEZASTRE al OMS, în România. Chirieac, marea întrebare: Fraților, ce cip v-a băgat în cap de 70% nu s-au vaccinat?
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre criza sanitară și politică din România și a explicat care ar putea fi soluția pentru următoarele luni. 

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat luni seara în direct la România TV unde a comentat afirmațiile făcute de medicul Octavian Jurma care atrage atenția că situația din țară este una foarte gravă din cauza valului patru al pandemiei și chiar dacă am avea vreo creștere economică, mulți români nu vor ajunge să o simtă deoarece vor fi răpuși de COVID-19. Mai mult, până în luna decembrie am putea înregistra cel puțin 20.000 de morți.

”Dumnezeu să mă ierte. Cred că este o previziune optimistă a domnului doctor. Avem 300 de decese pe zi. Sunt trei luni până la Crăciun, înseamnă 9.000 pe lună, deci peste 20.000 și atenție, numărul de infectări nu scade, crește. Astăzi, directorul nostru, Val Vâlcu, care este medic, ne spunea că unul din trei bucureșteni e probabil infectat. Nu facem față. București-Ilfov, că nu poți lua Bucureștiul singur și Ilfovul singur, e ca și cum ai lua sectoarele Capitalei, deci patru milioane de oameni, cea mai mare aglomerare de oameni din țară și una din cele mai importante din sud-estul Europei, dacă ajungem în situația ca un milion și ceva de persoane să se infecteze, atunci vă dați seama că 2% sunt decese și cu 15-30.000 de infectări pe zi, pentru că sub nicio formă nu se raportează toate infectările, situația este dramatică. Nu întâmplător vine reprezentantul OMS la București, directorul pentru dezastre, iar nimeni nu înțelege. Măi fraților, ați avut vaccin printre primii, ați început printre primii vaccinarea în Europa, atunci ce cip v-a băgat în cap de 70% nu s-au vaccinat? Aceasta este marea întrebare și aici este problema. 70% dintre români nu sunt vaccinați. De aici pleacă totul. Fără vaccinare asta e situația”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Criză pe scena politică

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit și despre situația actuală îngrijorătoare de pe scena politică și a explicat care ar putea fi soluția pentru ca țara noastră să iasă din criză. 

”Sigur că anticipatele ar fi cea mai normală dintre soluții și sigur că PNL nu o dorește acum pentru că e foarte jos în sondaje. Nici PSD-ul nu cred că își dorește anticipate în acest moment pentru că situația în România va deveni de neguvernat. Vă dați seama, să înceapă o campanie electorală acum de două luni de zile și și așa, ca să îndeplinești toate standardele îți ia vreo șase luni de zile. Știți foarte bine că acum avem un Guvern cu aripile tăiate. Mă gândesc, văzând dezastrul, că e un dezastru aici, vă dați seama că România, țară membră UE și NATO cere ajutor de urgență, suntem singura țară din Uniunea Europeană acum în valul patru, OMS vine la București în situații de dezastru, se mai întâmplă doar prin Etiopia, pe la Ebola, deci nu înțeleg. De ce mor 400 de oameni pe zi? Și atunci mă gândesc pentru prima dată și îndrăznesc să spun acest lucru că poate o soluție ar putea să fie un Guvern PSD-PNL pentru 12 luni, pentru opt luni, pentru a putea trece de acest moment. Deja 68.000 de pensionari au ieșit din sistem. În ritmul acesta, cu 10-12-15.000 de morți pe lună nu știu unde ajunge România.

Care ar putea fi soluția

Poate că asta e o soluție, să rămână Cîțu premier, să intre și PSD-ul cu experți sau cu ce au ei de intrat acolo și o să vedem ce se întâmplă. Măcar se liniștește treaba politic și o să vedem ce și cum. Oricum se vor certa, îi cunoaștem. Clasa politică din România nu reușește să facă un proiect comun, nu a reușit președintele Iohannis și atâta speranță ne-am pus în acest nou Rege Carol al Secolului 21, cum îl vedeam noi. Dânsul a împărțit lumea în PNL și PSD. Chestia cu suspendarea, în opinia mea, e o prostie nefezabilă, deci eu mă gândesc acum că poate PSD și PNL împreună oferă un Guvern de tranziție României. Ar fi o soluție pentru tot ce înseamnă acum situație economică gravă, medicină de dezastru, etc.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

CITEȘTE ȘI: Dr. Jurma, mesaj dur pentru Cîțu: Se va alege praful de creșterea asta economică. Tic-tac, un om a murit până ai terminat de citit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel