Directorul de la Victor Babeș: Pe doi tineri de 30 de ani nu i-am putut întoarce. Știu că va urma un val de înjurături
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Anunț de la ”Babeș”: tulpina Delta a ucis doi tineri cu vârsta de 30 de ani, care NU aveau factori de risc sau comorbidități
Anunț de la ”Babeș”: tulpina Delta a ucis doi tineri cu vârsta de 30 de ani, care NU aveau factori de risc sau comorbidități
Directorul Spitalului Victor Babeș, dr. Simin Aysel Florescu, a anunțat pe Facebook că doi tineri și-u pierdut viața în Terapie Intensivă, după ce au petrecuct vacanța la mare și au ajuns la spital după 10 zile de la debutul infecției. 

Trei pacienți cu vârste în jur de 30 de ani, fără comorbidități și factori de risc, au ajuns la ATI, în Spitalul Victor Babeș, în ultimele două săptămâni. Deși au avut simptome de infecție respiratorie, ei nu au vrut să-și întrerupă vacanțele, iar doi dintre aceștia au ajuns la spital prea târziu, medicii neputând să-i mai salveze. Numărul cazurilor COVID care necesită internare a reînceput să crească, pe fondul relaxării epidemiologice și al ratei scăzute de vaccinare. 

Măsurile de prevenire a contaminării sunt absente în localitățile turistice din România și Bulgaria, în principalele destinații de vacanță. Nu doar cluburile sunt supraaglomerate, ci și bazinele ștrandurilor, unde se încing hore cu sute de persoane. În condițiile în care campania anti-vaccinare, promovată în mediul online de grupuri conspiraționiste, a avut mai mult succes decât campania de informare guvernamentală, iar rata de vaccinare este una dintre cele mai scăzute din Europa, noile tulpini ale COVID  pot duce la blocarea secțiilor ATI pentru pacienții cu alte patologii, impunând un nou lock-down, perturbând începerea școlilor și economia.

Mai bine ne înjurați sănătoși!

”Trei pacienți cu vârste de 30 și un pic de ani în terapie intensivă în ultimele 2 săptămâni, fără factori de risc și comorbiditati; alături de alții de 50 și un pic, 70 și un pic.....; la doi din cei de treizeci și de ani lupta noastră a fost în van; au venit la 10 zile de la debutul COVID, direct cu insuficienta respiratorie, a scris medicul Simin Aysel Florescu pe Facebook .

Au primit tot ce exista în materie de tratament și suport vital....nu i-am putut întoarce, spre disperarea noastră și a familiilor lor .....Au circulat peste tot, au fost la mare.....au venit în contact cu o grămadă de lume. Și da, toți erau nevaccinați.

Da, tulpina Delta determină cazuri mai severe. Da, tulpina Delta este acoperită de vaccin. Vaccinații nu fac deloc boala sau fac forme ușoare, în nici un caz de terapie intensivă. Știu că acum va urma un val de înjurături și amenințări.

Mai bine astea decât un val pandemic.....dar nu merge așa. Eu zic sa va vaccinați. Să vă mențineți sănătatea. Nu vrem să vă vedem bolnavi, mai bine ne înjurați sănătoși. Așa am ajuns să reacționăm....doctorii ăștia care omoară oameni și mint pentru bigfarma, și alte enormități din astea.....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel