Directorul CIA, într-o vizită la Seul pentru discuții privind Coreea de Nord
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mike Pompeo
Mike Pompeo
Mike Pompeo, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), se află într-o vizită neanunțată în Coreea de Sud pentru discuții privind Coreea de Nord, relevă luni publicații locale citate de agenția de știri Yonhap.

Pompeo a sosit la baza aeriană Osan, din sudul Seulului, sâmbătă, la circa 12 ore după ce Nordul a lansat o rachetă balistică, rachetă ce aparent a explodat în aer, conform publicației Kookmin Ilbo.

Conform acesteia, care citează "oficiali cheie din cercuri politice", șeful CIA are programat să rămână la Seul până marți.

Alt cotidian, Chosun Ilbo, a citat de asemenea "surse multiple din serviciile de informații" relatând că Pompeo a avut o serie de întâlniri cu Lee Byung-ho, șeful Serviciului Național de Informații al Coreei de Sud și oficiali de la președinția sud-coreeană.

[citeste si]

Directorul CIA a informat interlocutorii asupra detaliilor privind punerea în aplicare a noii politici a administrației Donald Trump asupra Phenianului, a indicat Chosun. Ei au evaluat capacitățile nucleare și de rachete ale statului comunist și situația internă a regimului lui Kim Jong-Un, a adăugat publicația menționată.

Oficialii guvernului sud-coreean nici nu au confirmat, nici nu au informat informațiile publicate, adaugă Yonhap, unul dintre aceștia spunând că "practica diplomatică este să nu vorbești oficial cu mass-media despre astfel de subiecte". (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel