Director Apele Române, scandal cu salvamarii. A fost nevoie de intervenția poliției
Directorul Apele Române a fost în conflict verbal cu salvamarul care l-a scos din apă, deși era arborat steagul roșu.
În ciuda numărului crescut de persoane care au murit în această vară înecați, turiștii continuă să ignore steagul roșu arborat de salvamari.
Ba mai mult, turiștii sunt puși pe scandal cu salvamarii, care încearcă din răsputeri să îi convingă să respecte ordinele.
Cel mai recent caz îl are protagonist pe unul dintre directorii de la Apele Române, instituție care supraveghează îngrijirea plajelor.
Aflat în apa mării, deși era arborat steagul roșu, bărbatul a devenit tot mai agresiv, astfel că salvamarii au fost nevoiți să cheme poliția, scrie Observator News.
”Nu ne lasă nici măcar să păşim în apă, nici măcar la un milimetru. Copilul ăsta m-a provocat special ca să cheme poliţia. Vă arăt cum făcea: Pleacă de aici! Eu sunt aici! Pleacă de aici!”, a explicat directorul Apelor Române Călărași celor doi polițiști veniți să rezolve conflictul de pe plaja din Eforie Nord, potrivit sursei menționate.
”Mi-a zis ştii cine sunt eu, bă? Sunt director la Apele Române, eu te plătesc pe tine! Mi-a spus că toată plaja discută despre mine, că sunt o isterică, nu-i las să intre în apă, că de ce, cine face legea cu steagurile, că ne batem joc de ei”, a declarat Veronia Ionescu, salvamar în Eforie Nord.
Cu un asemenea exemplu de comportament față de salvamari și alți turiști nemulțumiți că nu sunt lăsați să intre în apă s-au certat cu aceștia.
De altfel, în ceea ce privește plata salvamarilor, aceasta este făcută de către primăriile localităților de pe litoral.
Conform presei din Călărași, Adrian Nica, directorul Apele Române Călărași, este membru PNL.
La mare, turiștii au și obligații, nu numai drepturi
Mai mult de atât, turiștii care se află pe litoral au la rândul lor și obligații, nu doar drepturi.
Astfel, potrivit normelor metodologice din 18 septembrie 2007 privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă, art. 6, ”Persoanele care utilizează plajele, ştrandurile, parcurile acvatice şi porturile de agrement nautic în scopuri de agrement au următoarele obligaţii:
a) să respecte semnalizările panourilor de avertizare şi de informare pentru vizitatori;
b) să nu depăşească în înot limita marcată de geamanduri;
c) să nu intre în înot în zonele periculoase marcate şi înconjurate cu balize;
d) să păstreze curăţenia la locul de şedere de pe plaje, ştranduri, parcuri acvatice şi porturile de agrement nautic, precum şi a apei;
e) să nu intre în apă atunci când este interzisă îmbăierea;
f) să anunţe postul de prim ajutor în caz de accident sau în cazul pericolului de înec al unei persoane”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News