Directoarea unui celebru muzeu din Florența, supărată pe cei 5 milioane de turiști. A comparat orașul cu o ”prostituată”: Insultă la adresa întregii Italii
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Se pare că nu toate statele și nu toți reprezentanții din zona de cultură sau de turism nu se bucură de popularitatea oferită de numărul uriaș de turiști. 

Directoarea unui faimos muzeu din oraşul italian Florenţa a stârnit indignare după ce a formulat câteva remarci critice referitoare la turismul intens din acest oraş, informează DPA.

Directoarea muzeului Galleria dell'Accademia, Cecilie Hollberg, şi-a prezentat scuze în faţa jurnaliştilor pentru comentariile pe care le-a făcut şi a solicitat noi restricţii pentru a contracara valul de turişti care iau cu asalt oraşul.

”Odată ce un oraş a devenit o prostituată, e dificil să mai fie din nou virgină. Dacă nu se iau măsuri drastice, nu mai există speranţă”, a declarat ea luni.

Directoarea a declarat ulterior că iubeşte oraşul şi că regretă folosirea ”cuvintelor greşite”, dar scuzele lui Hollberg nu au domolit controversa stârnită de comentariile acesteia în Italia.

Ministrul Culturii Gennaro Sangiuliano (extrema dreaptă) a spus că afirmaţiile directoarei sunt o insultă la adresa întregii Italii. Fostul prim-ministru italian Matteo Renzi (stânga), fost primar al oraşului Florenţa, a sugerat ca directoarea să-şi dea demisia.

Florenţa, un oraş cu 380.000 de locuitori, este unul dintre cele mai vizitate oraşe din Italia, cu peste 5 milioane de turişti anual. Costul vieţii în acest oraş este foarte ridicat.

Galleria dell'Accademia este faimoasă pentru că deţine în colecţiile sale statuia lui David, realizată de Michelangelo. Hollberg este istoric de artă, are 57 de ani şi conduce muzeul din 2015.

”Florenţa este foarte frumoasă. Aş vrea să fie din nou a locuitorilor ei şi să nu fie zdrobită de turism”, le-a declarat luni jurnaliştilor Hollberg.

Într-un interviu acordat ulterior postului de televiziune RAI, Hollberg a spus că a vrut să sublinieze că Forenţa ar trebui să practice un turism responsabil.

”Departe de mine intenţia de a ofensa pe cineva - şi în niciun caz pe florentini”, a spus ea, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel