Dinu Zamfirescu, dezbatere cu Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 06 noi 2019, 08:37
WhatsApp
Facebook
Facebook
Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina îl au invitat în această seară, de la ora 19, pe reputatul om politic Dinu Zamfirescu într-o dezbatere despre Basarabia și Bucovina reflectate în instituția tradițională a Coroanei și a Unității românești.

Dinu Zamfirescu se va afla în aceasta seară, de la ora 19, la sediul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei din Strada Blănari nr.23, et.1, sala 104, sector 3, București pentru o interesantă dezbatere asupra identității românești a Basarabiei și Bucovinei privite din perspectiva Coroanei și Unității naționale.

Dinu Zamfirescu este un politician român, fost deținut politic, exilat politic în Franța, ziarist la BBC, militant pentru drepturile omului, cercetător al arhivelor comunismului, fondator al Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, unul dintre cei 12 membri refondatori ai Partidului Național Liberal (PNL).

”(...) în Iunie 1975, Actul final de la Helsinki reconfirmă frontierele europene rezultate după cel de-al doilea război mondial. El prevede însă și unele posibilități de rectificare a acestor frontiere.


Guvernul comunist român a făcut vreo tentativă de negociere a revenirii la frontierele integrale ale țării? De altfel Partidul Comunist Român a avut ca atitudine constantă sprijinirea pozițiilor sovietice referitoare la Basarabia. Rezoluțiile Congreselor III, IV și V o atestă. Partidul n-a protestat niciodată împotriva anexării acestor pământuri dintotdeauna românești." DINU ZAMFIRESCU, 1984

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?