Dîncu, întrevedere cu Denys Sharapov, adjunctul omologului din Ucraina: Solidaritatea cu poporul ucrainean va continua
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a avut o întrevedere cu adjunctul omologului din Ucraina, Denys Sharapov.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, miercuri, la sediul MApN, cu ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Denys Sharapov, context în care oficialul rămân a evidenţiat importanţa acţiunilor întreprinse la nivel NATO şi UE pentru consolidarea securităţii în regiune şi descurajarea agresiunilor.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis, întrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de amplificare a dialogului constant în domeniul apărării, iar în acest context, Vasile Dîncu a reiterat importanţa abordării aspectelor legate de situaţia de securitate regională din zona Mării Negre pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

'Ministrul apărării naţionale a condamnat în termenii cei mai fermi acţiunile brutale ale Federaţiei Ruse, evidenţiind importanţa acţiunilor întreprinse la nivel NATO şi UE pentru consolidarea securităţii în regiune şi descurajarea agresiunilor, precum şi necesitatea menţinerii consistenţei şi ritmului asistenţei acordate partenerului ucrainean, astfel încât Rusia să perceapă clar solidaritatea şi sprijinul internaţional pe termen lung pentru Ucraina', se precizează în comunicat.

Totodată, Vasile Dîncu a transmis mulţumiri pentru onoarea de a se afla printre cei decoraţi de către preşedintele Volodimir Zelenski.

'I-am transmis ministrului Denys Sharapov mulţumiri pentru onoarea de a mă afla printre persoanele decorate de către preşedintele Volodimir Zelenski pentru contribuţia la consolidarea cooperării şi sprijinirea suveranităţii şi integrităţii Ucrainei. Primesc această distincţie în numele tuturor românilor care, din primele zile ale acestui război nedrept, au fost alături de poporul ucrainean. Solidaritatea românilor cu poporul ucrainean a fost exemplară şi va continua atât cât va fi nevoie pentru că ţările noastre sunt unite de aceleaşi valori fundamentale care stau la baza proiectului european: pace, democraţie, stat de drept', a declarat Vasile Dîncu, citat în comunicat, scrie Agerpres.

Ucraina acuză Rusia că a bombardat orașul Energodar chiar în timp ce inspectorii AIEA se apropiau de centrala Zaporojie

Ucraina a acuzat forțele ruse că au tras asupra unui oraș din apropierea centralei nucleare Zaporojie, în timp ce inspectorii de la ONU se aflau pe drum pentru a cerceta instalația. Evhen Yevtushenko, șeful administrației militare a districtului Nikopol, a declarat că armata rusă bombardează Energodar:

„Aceste provocări sunt periculoase“, a spus el.

Unul dintre obuze a lovit clădirea în care se află consiliul orașului Energodar, potrivit primarului său, Dmytro Orlov. El a postat imagini cu o clădire avariată cu o gaură în lateral și resturi de moloz în apropiere.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce o echipă condusă de șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a pornit de la Kiev pentru a vizita centrala electrică deținută de Rusia (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel