Dinastia Rothschild: Urmașii se luptă pentru a împărți moștenirea de sute de milioane a bancherului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Azteca Noticias
Sursa Foto YouTube Azteca Noticias
Dinastia bancară Rothschild avea să se confrunte cu certuri interne între soția regretatului Sir Evelyn Rothschild și copiii acestuia din urmă. În joc sunt 600 de milioane de euro.

Potrivit Il Giornale, mărul discordei din sânul familiei Rothschild sunt cei 600 de milioane de euro lăsaţi celei de-a treia soții, Lynn Foster, alias Lady de Rothschild, și nu copiilor.

Potrivit celor reconstruite de ziarele britanice, moștenirea antreprenorului, care a murit pe 7 noiembrie la vârsta de 91 de ani, ar fi controlată de soția sa și nu de copiii săi, Jessica, David și Anthony. Acest lucru a fost suficient încât să se ajungă la un adevărat conflict în prestigioasa familie.

Ceremonia de înmormântare a fost organizată de Lady Rothschild, care stătea flancată de copiii ei (născuți dintr-o căsătorie anterioară). Copiii lui Sir Evelyn au fost în schimb puși deoparte, atât de mult încât fiica sa Jessica, în semn de protest, a decis să nu se alăture procesiunii care a urmat sicriul, la sfârșit.

Zvonurile

Decizia de a lăsa conducerea moșiei lui Lynn Foster i-a lăsat neîncrezători pe prietenii defunctului. Ei se tem că văduva filantropului ar putea decide să investească capitalul substanțial în străinătate. Cert este că acum bate vântul printre rudele filantropului. Până în punctul în care nici măcar înmormântarea - la care a participat și fostul premier britanic Tony Blair, dar și Bill Clinton- nu a fost extravagantă, așa cum era de așteptat.

Cine a fost Sir Evelyn Rothschild

Sir Evelyn de Rothschild, filantrop și descendent al influentei dinastii bancare Rothschild, a murit la vârsta de 91 de ani

Finanțatorul de trei ori căsătorit, căruia i se atribuie creșterea activelor totale ale NM Rothschild de la 400 de milioane de lire sterline la 4,6 miliarde de lire sterline, a fost consilier financiar al regretatei Regine Elisabeta a II-a și a fost numit cavaler pentru serviciile bancare și financiare de către fostul monarh, în 1989. 

Cunoscut pentru rigurozitatea sa, De Rothschild a câștigat epitetele ”temut”, ”autocratic” și ”înțepător”. În apărarea metodelor sale de conducere, De Rothschild a spus odată: ”Sunt obișnuit să fiu capul criticii. Oamenii spun că tot ce îmi pasă este controlul, dar nu este adevărat. Ceea ce îmi pasă este strategia. Familia Rothschild simte că, dacă numele său este pe o ușă, are responsabilitatea de a se asigura că situația este gestionată corespunzător”.

Dinastia Rothschild

Dinastia financiară a fost fondată de stră-stră-străbunicul său, bancherul evreu german, Mayer Amschel, la începutul anilor 1800, după ce a început prin a cumpăra și vinde monede vechi într-un ghetou din Frankfurt, potrivit Tatler.

Ulterior, Mayer și-a trimis cei cinci fii în Europa pentru a stabili baze la Londra, Paris, Viena, Napoli și Frankfurt. Influența familiei a crescut și se pare că au contribuit la finanțarea victoriei ducelui de Wellington asupra lui Napoleon în bătălia de la Waterloo din 1815. 

De Rothschild a fost căsătorit de trei ori: în 1966 cu modelul Jeannette Bishop; în 1973 lui Victoria Schott, fiica unui dezvoltator imobiliar din Florida cu care are trei copii; iar în 2000 cu avocata și femeia de afaceri, americana Lynn Forester. 

Mai târziu în viață, De Rothschild și-a îndreptat energiile către filantropie. În 2002, a înființat Elephant Family, o organizație caritabilă de conservare, împreună cu Rajmata din Jaipur și Mark Shand, regretatul frate al Reginei Consort.

Doi ani mai târziu, el și Lynn au finanțat un orfelinat, Lady Lynn Joyful Home for Children, în Tamil Nadu, India. De asemenea, a fost un donator generos, a fondat și a prezidat Fundația Eranda Rothschild, care oferă sprijin cercetării medicale, educației și organizațiilor de caritate în domeniul artelor. 

Deși s-a bucurat de succes în finanțe, ”afacerea sa de vis” a fost inspirată de dragostea lui pentru ciocolată. ”Primul meu loc de muncă a fost în spatele unei fântâni de sifon într-o farmacie, unde puteam să mănânc cât de multă ciocolată îmi plăcea”, a dezvăluit el odată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel