Din cauza răspândirii COVID-19, Japonia extinde starea de urgență și în afara capitalei Tokyo
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În timp ce numărul de infecții cu COVID-19 e în creștere, premierul Japoniei a decis declararea stării de urgență și în alte zone ale Japoniei.

Premierul japonez Yoshihide Suga a precizat, într-o ședință a directorilor partidului de guvernământ, că va declara starea de urgență pentru cele trei prefecturi occidentale Osaka, Kyoto și Hyogo în încercarea de stopare a răspândirii COVID-19, a informat știrile Kyodo.

Pentru că numărul de cazuri a crescut în zona de vest, determinând Osaka, Kyoto și Hyogo să instituie o stare de urgență, Guvernul ar putea lua în considerare și adăugarea prefecturilor centrale din Aichi - acasă la Toyota Motor Corp - și Gifu, a raportat Kyodo, citând surse guvernamentale. Adăugarea acestor cinci prefecturi ar însemna o stare de urgență pentru aproximativ jumătate din populația Japoniei, de 126 de milioane de oameni.

Conform legislației japoneze, premierul poate declara starea de urgență, ceea ce oferă autorităților locale baza legală pentru a solicita rezidenților și întreprinderilor să restricționeze traficul și condițiile de muncă, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel