Din cauza protestelor de amploare, Justin Trudeau a fugit din Ottawa și s-a ascuns într-un loc secret
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Din cauza protestelor de amploare, Justin Trudeau a fugit din Ottawa și s-a ascuns într-un loc secret  /  Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Din cauza protestelor de amploare, Justin Trudeau a fugit din Ottawa și s-a ascuns într-un loc secret / Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Justin Trudeau, premierul Canadei, a părăsit capitala Ottawa împreună cu întreaga familie.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau și familia sa au fugit din casa lor din capitala națională, Ottawa, într-o locație secretă, în timp ce până la 50.000 de șoferi de camioane s-au adunat pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării și a restricțiilor de coronavirus.

Sute de șoferi au condus sâmbătă cu mașini gigantice în capitala canadiană Ottawa, ca parte a unui auto-intitulat „Convoi pentru libertate”, care a început ca un protest împotriva mandatelor de vaccinare necesare pentru a trece granița în SUA (vezi imagini AICI).

Cu câteva zile mai devreme, prim-ministrul i-a numit pe camionagiii care se îndreptau spre oraș o „mică minoritate marginală”, înainte ca convoiul de sute de vehicule să crească până la 45 de mile lungime, în timp ce se îndrepta spre capitală.

Biroul lui Trudeau nu a comentat locația primului ministru din motive de securitate, iar sergentul de arme al Parlamentului canadian a avertizat că demonstranții ar putea apărea la casele oficialilor, a informat CBC News. Biroul primului ministru a declarat pentru Ottawa Citizen că Trudeau continuă „să se izoleze în Regiunea Capitalei Naționale și să lucreze de la distanță”, scrie DailyMail.

Nu au existat incidente la protest

În ciuda preocupărilor legate de securitate, nu au existat incidente la miting, a declarat poliția din Ottawa într-un tweet.

Arborând steagul canadian, fluturând bannere pe care scria „Libertate” și scandând sloganuri împotriva prim-ministrului Justin Trudeau, camionagiilor li s-au alăturat mii de alți protestatari furioși nu numai de restricțiile Covid-19, ci și de nemulțumirea mai largă față de guvern.

Astfel, în capitală s-a auzit un zgomot enorm în timp ce sute de camioane mari au sunat claxonele lor fără oprire.

Vineri, Peter Sloly, șeful de la Serviciul de Poliție din Ottawa, a refuzat să spună câți protestatari se așteptă să ajungă pe Dealul Parlamentului. Departamentul a spus că aceștia vin în capitală în opt fluxuri diferite.

„Demonstrațiile din acest weekend vor fi unice, fluide, riscante și semnificative”, a spus el la o conferință de presă.

Sâmbătă devreme, străzile din jurul Parlamentului au fost umplute cu mașini și camioane, majoritatea purtând steaguri sau semne care denunțau măsurile de sănătate publică, scrie NY Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel