Data publicării:
Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business VIDEO
Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte și DC News, DC Business şi DC Medical, va organiza la data de 10 aprilie 2020, DEZBATEREA ONLINE “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”.
Evenimentul va fi transmis LIVE pe DC NEWS, DC BUSINESS și DC MEDICAL, precum și pe paginile de Facebook și Youtube ale acestor platforme, începând cu ora 10.00.
Teme de dezbatere
Criza coronaviruslui trebuie să schimbe agenda guvernanților. Dacă România ar fi fost digitalizată la nivelul UE, pierderile ar fi fost mult mai mici. Realitatea ne arată că, în acest moment în instituții cheie ale statului nu se poate lucra/interacționa online.
Este digitalizarea României o prioritate? Cifrele, de dinainte de actuala criză arătau așa: statele dezvoltate au un grad de digitalizare de peste 70%, media europeană este de peste 50%. România e la 33%. Și asta nu e tot: și ceea ce este digitalizat în România, nu este interconectat.
Digitalizarea sistemului de stat (administrație, companii etc) este nu numai obligatorie, dar trebuie să fie și prioritatea zero. Studii sunt, realitatea este arhicunoscută, companii care să facă asta avem, iar profitul cu siguranță va veni imediat pentru toate părțile implicate.
Întrebările la care ne propunem să răspundem sunt: cum trebuie să se schimbe prioritățile în materie de digitalizare? Va fi reconfigurat modelul de business? Poate fi susținută economia online? Cât ar câștiga România în urma informatizării sistemului public?
Cifre la nivel global:
Potrivit unei cercetări realizate de International Data Corporation (IDC) anterior crizei coronavirusului, 1,25 trilioane de dolari au fost cheltuiți la nivel global în 2019 pentru transformări digitale, cifra estimată pentru 2022 fiind de 1,97 trilioane dolari.
La momentul 2022, peste 60% din PIB-ul global va fi digitizat, generând creștere în fiecare industrie în care ofertele, operațiunile și relațiile sunt îmbunătățite digital.
La polul opus, statisticile europene arată că cetățenii români sunt, între cetățenii statelor membre UE, printre cel mai puțin educați în domeniu, lipsindu-le competențele digitale.
Agenda dezbaterii online
10:00 - 12:30 – Dezbateri
Listă invitați
Lucian Nicolae BODE, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor
Virgil-Daniel POPESCU, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
Alina GORGHIU, Vicepreședinte Senatul României
Valer-Daniel BREAZ, Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din Senatul României
Varujan PAMBUCCIAN, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților
Sabin SĂRMAȘ, Președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României
Sorin GRINDEANU, Președinte ANCOM
Mihai DARABAN, Președinte CCIR
Florin JIANU, Președinte CNIPMMR
Horia GRIGORESCU, Director General Poșta Română
Aurel MEIROȘU, Manager Dezvoltare Afaceri CERTSIGN
Daniel FLOREA, Primar Sector 5
Dumitru COSTIN, Președinte BNS
Mirela CĂLUGĂREANU, Președinte ANAF
Eugen COJOACĂ, Președinte ANAP
Cristian ROȘU, Vicepreședintele Sectorului Asigurare-Reasigurare din cadrul ASF
Mihnea COSTOIU, Rector Universitatea Politehnica din București
Vasile BALTAC, Profesor Univ. SNSPA și Președinte SoftNet Group
Victor NEGRESCU, Europarlamentar
Călin RANGU, Președinte ISF și Co-fondator CIO Council Romania
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News