Diferența dintre Moldova și Maramureș. Bulai a povestit exemplele cu vaca și băbuțele de la porți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Alfred Bulai a dezvăluit diferențele sociale dintre Moldova și Maramureș.

În cadrul emisiunii „Nod în papură“, la DC News, Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit despre diferențele dintre spațiul Moldovei și cel al Maramureșului:

„La Poiana Țapului, mă opresc, o casă uriașă și o mamaie pe prispă. Zic: Mamaie, de ce nu închiriezi? Avea și niște camere renovate, probabil pentru copii. Zice: Păi cum să închiriez, că trebuie să le pui la ăștia cearșafuri, să le speli... La care eu: Păi și matale ce treabă mai ai? Și îmi răspunde: Păi trebuie să mă duc cu vaca, altfel de unde mai am lapte?! Păi de la alimentară, cum de unde, dacă ți dă ăla 100-200 de lei pe noapte, nu poți să-ți iei un litru de lapte de la alimentară?“, a punctat Val Vâlcu.

„E o diferență între a face turism, negoț, între a avea experiența hangiului și a nu o avea. Dacă te duci în Moldova, acolo e altă paradigmă, că te primesc să stai, dar nu poate să-ți ia bani. Ești oaspete, cum să-ți ia bani?“, a completat Alfred Bulai.

„Am fost acum și ne-am oprit să facem poze la o poartă frumos vopsită, pe undeva prin Gura Humorului. Într-o secundă a venit ăla: Vă dau cameră? Câți sunteți?“, a adăugat Val Vâlcu.

„E o diferență între Moldova și Maramureș. În Maramureș există experiență turistică din anii '70. Au deja juma' de secol. Dacă merge turistul străin și vede o poartă maramureșană și vrea să facă poză, acolo sunt două băbuțe. Știi cum fac băbuțele? Imediat se așează la poză, pentru că au învățat, le-a intrat în sânge, așa știu ele. Ăia: Hello, hello!, după care ele: Uite un plop, doar 200 de euro ... niște sume din alea de-ți stă mintea în loc.

În Moldova nu există experiența asta. Dacă fată vaca, iei lapte de la vecinul, dar iei cu găleata, să ne înțelegem. O găleată din aia plină de lapte. E un alt gen de atitudine care nu te face să scoți prea mulți bani.“, a spus Alfred Bulai.

„Asta ne fascinează la americani“. Alfred Bulai: A fost șocat, se cred egali!

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre ipocrizia de care dau dovadă românii cu privire la un sistem care efectiv așa a funcționat dintotdeauna. Și totuși, pentru mulți pare surprinzător. ”Îi vezi pe ăia care zic: ”Băsescu, ce surpriză!” (n.r. că a fost stabilit că a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică). Ce surpriză, mă, că a fost șef la Anvers! Crezi că puneau deținuți politici la Anvers? Suntem duși cu pluta? Ah, că l-au luat pentru un r*hat de când era un puștan, da, dar nu asta conta, pentru că a fost omul sistemului tot timpul” este de părere Alfred Bulai (citește continuarea AICI). 

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Mentalitatea gratuității la români. Bulai: ”Guvernul României nu avea nicio licență de soft, pe niciun calculator din România”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel