Data publicării:
Dieta "Zona sigură". Echilibrul alimentar anti-cancer
Dieta “Zona sigură” a fost concepută pentru a reduce așa-numita inflamație alimentară. Dezvoltarea multor condiții și boli implică inflamații. Acestea variază în funcție de severitate, de la problemele gastrointestinale ușoare sau digestive, până la a avea un rol în debutul cancerelor și a altor boli grave.
Dieta “Zona sigură” implică câteva reguli de bază:
O masă sau o gustare trebuie consumată cel mult o oră după ce vă treziți dimineața. Intervalul dintre mese trebuie să fie de 4-6 ore. O masă ar trebui să fie consumată între 2 și 2,5 ore după o gustare, indiferent dacă persoanei îi este foame sau nu. Individul ar trebui să bea 8 pahare de apă pe zi. Mâncarea sau gustarea trebuie să conțină proteine și să aibă conținut scăzut de grăsimi. Apoi, persoana poate adăuga carbohidrați buni cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi legumele și fructele și grăsimile bune, cum ar fi uleiul de măsline sau avocado. Înainte de fiecare masă sau gustare, o persoană ar trebui să-și evalueze nivelul de foame. Dacă nu vă simțiți flămânzi și mintea vă este clară, sunteți în "Zona sigură".
Planuri de alimentație
Dieta include consumul a trei mese și două gustări în fiecare zi. Fiecare masă trebuie să aibă o anumită proteină, aproximativ mărimea unui piept de pui mic și fiecare gustare trebuie să conțină niște proteine. Cu cât se consumă mai mulți carbohidrați, cu atât mai multă insulină va fi secretată. Insulina transformă excesul de carbohidrați în grăsimi stocate. Așadar trebuie să consumați alimente care să conțină:
- carbohidrați cu densitate scăzută
- grasime dietetica
- proteină
Dieta “Zona sigură” are patru "piloni" principali:
- restrânge numărul de calorii fără foame sau oboseală
- menține nivelurile adecvate de inflamație în organism
- utilizează polifenoli dietetici pentru a activa gene pentru îmbunătățirea sănătății
- controlează inflamația cauzate de microbii intestinului
- Persoanele care urmează dieta ar trebui să echilibreze carbohidrații, grăsimile și proteinele în următoarele proporții:
- 40% carbohidrați
- 30% grăsime
- 30% proteină
Ideea este că, prin echilibrarea aproximativă a acestor trei lucruri în fiecare masă, sănătatea și greutatea dumneavoastră se vor îmbunătăți.
VEZI ȘI:
Dieta pe puncte. Slăbești printr-un calcul simplu
Andreea Sava: Ce nu trebuie să lipsească din alimentație. Mit spulberat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News