DIETA unui japonez, laureat al Premiului Nobel. Arde kilogramele și îți regenerează celulele
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
DIETA unui japonez, laureat al Premiului Nobel. Arde kilogramele și îți regenerează celulele / Foto: Pixabay
DIETA unui japonez, laureat al Premiului Nobel. Arde kilogramele și îți regenerează celulele / Foto: Pixabay
Află în articol care este dieta unui japonez, laureat al Premiului Nobel. 

Un japonez, cercetător specializat în biologie celulară, a descoperit dieta care duce la scăderea în greutate și regenerarea celulelor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire, scrie Realitatea.net.

Cercetătorul, laureat al Premiului Nobel, susține că dieta lui ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi tensiunea arterială. Yoshinori Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2016.

Ce presupune dieta

Dieta propusă de Yoshinori Ohsumi prevede creşterea perioadei în care resimţim senzaţia de foame. Anume prin această metodă, celulele reciclează tot de este vechi şi inutil şi reîntineresc. Procesul se numește autofagie.

Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Potrivit lui, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la a avea probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8:00 şi 14:00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a avea diabet, anemie sau obezitate ar fi mai mic.

Poți mânca dulciuri fără să te îngrași. În ce moment al zilei sunt permise - STUDIU

Ciocolata ne face mai fericiți. Este deja bine știut că anume consumul de ciocolată alimentează receptorii “de fericire” cu endorfine și serotonină. Serotonina este numită si „hormonul fericirii” și reduce intensitatea durerii și anxietatea, stimulează sistemul imun, intervine în procesul învățării sau în adaptarea la lumină sau întuneric.

Toate acestea lucruri ne fac să ne simțim mai fericiți. Din păcate însă, fericirea dispare atunci când ne trezim cu kilograme în plus pe care nu ni le dorim. Nu mai este de mult un secret că glucidele ne sabotează orice dietă și ne fac să ne îngrășăm. Totuși, avem o veste bună pentru marii iubitori de dulciuri. Se pare că există un moment al zilei când nu este atât de periculos să le mănânci. Ba dimpotrivă, e chiar bine să mănânci ciocolată atunci. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel