Dieta Pioppi, mănânci până te saturi, cu o singură condiție
Pioppi, un sat pescăresc din sudul Italiei, ai cărui locuitori au o sănătate de invidiat, i-a inspirat pe doi medici să pună la punct un plan alimentar de 21 de zile, cu scopul scăderii în greutate și al prevenirii unor boli.
Regimul Pioppi are drept principiu de bază renunțarea la zahăr și carbohidrați rafinați și înlocuirea acestora cu legume și alimente bogate în grăsimi sănătoase, notează coachmag.co.uk.
Plan alimentar. Ce trebuie să eviți
Zahărul este principalul ingredient care trebuie eliminat. Totodată, mierea, siropurile și sucurile de fructe sunt interzise, întrucât au un indice glicemic mare și favorizează depunerea grăsimilor. Carbohidrații rafinați, în special cei care au la bază făina, sunt interziși în dieta Pioppi. Carnea roșie nu este interzisă, dar ar trebui consumată cu moderație.
În perioada de 21 de zile, cât durează dieta Pioppi, specialiștii recomandă o zi de post negru în fiecare săptămână, în care să se consume doar lichide. Contribuie la arderea depozitelor de grăsime. În ceea ce privește alcoolul, dieta permite consumul a 200 ml de vin în fiecare zi, după cină.
Stare emoțională echilibrată
Încearcă pe cât posibil să eviți situațiile tensionate, meditează, fă yoga sau orice altă activitate care te calmează. Până și o singură plimbare în aer liber poate avea efecte uimitoare pentru psihic. Nici somnul nu trebuie ignorat. Pentru ca dieta Pioppi să ofere rezultate, sunt necesare și cel puțin șapte ore de somn pe noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News