Având în vedere faptul că organismul uman consideră mai importante proteinele decât carbohidraţii şi grăsimile, cei care urmează o dietă cu un număr scăzut de proteine sunt mai predispuşi să consume mai multe alimente din celelalte două grupuri pentru a ajunge la nivelul de energie dorit.
"Ne putem folosi de aceste informaţii pentru a ajuta la gestionarea şi prevenirea obezităţii, asigurându-ne că alimentele pe care le consumăm au un nivel de proteine suficient pentru a ne satisface apetitul", a declarat profesorul de nutriţie David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, cel care a condus acest studiu.
Citește și: DIETA de 3 zile. Cum poți slăbi 5 kilograme
Cu toate acestea, Raubenheimer a avertizat că aceste diete ar putea conduce la mai multe probleme de sănătate, de aceea este important ca fiecare persoană să aibă în vedere un echilibru nutriţional.
"De asemenea, noi trebuie să obţinem un echilibru corect de carbohidraţi. Dietele bogate în proteine ar putea să ne ajute să slăbim, dar, în cazul în care implică alte dezechilibre, alte probleme de sănătate vor apărea", a mai spus David Raubenheimer.
Citește și: Dieta cu vin – rezultate dovedite științific
Proteinele nu reprezintă doar o sursă de energie, ci sunt esenţiale şi pentru o creştere sănătoasă, pentru repararea ţesuturilor corpului, precum muşchii, inima, organele interne şi pielea.
Echipa profesorului Raubenheimer a studiat viaţa babuinilor care trăiesc la marginea aşezărilor umane şi a descoperit că, indiferent că aceştia consumă diferite combinaţii de mâncare în fiecare zi, maimuţele obţineau un echilibru nutriţional, în care 20% din energia lor provenea din proteine.
Citește și: Mitul slăbirii cu apă a fost demontat
Totodată, cercetătorii consideră că o regulă esenţială pentru o alimentaţia sănătoasă este evitarea consumului de alimente procesate.
Cercetătorii sunt de părere că nu este atât de important ca o persoană care îşi doreşte să slăbească să numere caloriile din alimentele consumate, ci este mult mai eficient să urmeze o dietă echilibrată, în care să fie incluse alimente bogate în proteine, dar şi carbohidraţi şi grăsimi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Cum e corect: Paște sau Paști. Mulți români credeau că zic greșit