Dietă. Mitul mâncatului puțin și des, DISTRUS
Mitul mâncatului puțin și des a fost combătut de noi cercetări.
Potrivit unui studiu, în care au fost implicați peste 2.500 de femei și bărbați, s-a descoperit că persoanele care au mâncat de cel puțin șase ori pe zi au ingerat mai puține calorii, au făcut alegeri alimentare mai sănătoase și au avut un indice de masă corporală mai mic în comparație cu cele care au mâncat de mai puțin de patru ori în 24 de ore. Deși mai multe mese pe zi pot ajută la preîntâmpinarea fluctuațiilor mari ale nivelului glicemiei și la reducerea senzației de foame, alte cercetări sugerează că mâncatul des ar putea să nu fie cea mai bună soluție, notează CNN.
„În anii '80, a mânca des și puțin era considerat un mod optim pentru pierderea din greutate, însă cercetările realizate pe oameni nu susțin acest lucru", a spus David Levitsky, profesor de nutriție. „Un consum de 12 porții mai mici pe zi în loc de patru mai mari, având același număr de calorii, nu prezintă niciun avantaj din punct de vedere al metabolismului", a explicat acesta.
Unele studii promovează chiar ideea că a mânca de mai puțin de trei ori pe zi ar fi o abordare mai bună în ceea ce privește controlul numărului de calorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News