Data publicării:
Dieta indiană. Topește 3-4 kilograme într-o săptămână
Îţi doreşti să fii în cea mai bună formă pentru întâlnirile cu familia şi cei dragi în Duminica Învierii? Mizează pe dieta indiană! Te va ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus până la Paşte.
Așa cum îi spune și numele, dieta indiană este un plan alimentar care are la bază modul în care se hrănesc indienii. Se ştie că acest popor consumă multe vegetale și evită carnea, deoarece religia spune că toate ființele vii trebuie apreciate, nu sacrificate. Având la bază acest stil de viață, specialiștii au creat un regim de șase-șapte zile care te ajută să scapi de kilogramele în exces și, în acelaşi timp, să elimini toxinele acumulate.
Cum se ține dieta indiană
Dieta indiană se bazează pe principiul care spune că alimentele pe care le vei consuma vor accelera arderea grăsimilor. Planul dietei se desfășoară pe parcursul a șapte zile, timp în care poți să slăbești patru kilograme, dacă nu trișezi.
În prima zi consumi doar fructe, în orice cantitate, fără banane şi struguri.
În a doua zi mănânci doar legume fierte sau crude.
În ziua a treia, consumi legume și fructe, în orice cantitate, (exceptând cartoful).
În a patra zi ai voie până la șase banane pe zi și lapte. Le poți consuma în smoothie-uri, supe sau sucuri. De asemenea, la prânz, poți opta pentru supă sau salată, din ceapă, ardei verzi, roșii, varză și țelină.
În ziua cinci, ai voie carne și roșii. Vegetarienii pot opta pentru leguminoase, cereale, iaurt sau brânză.
În ziua șase poți consuma carne, dar și ouă, și legume, fără cartofi.
În ultima zi a dietei indiene poți mânca orez brun, fructe și o cantitate nelimitată de legume. Poți alege să consumi orez brun în ziua șase, fructe și legume, și să nu mai ții ziua șapte, cea în care se recomandă să mănânci carne şi ouă.
Alimente recomandate
1. Legume: roșii, spanac, morcov, fenicul, vinete, verdețuri, ceapă, conopidă, ciuperci, varză și castravete, (se acceptă și varianta congelată);
2. Fructe: mango, rodie, portocale, kiwi, mere, căpșuni, fructe de pădure, pepene galben, pere, prune, banane. Sunt acceptate și fructele uscate;
3. Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de pepene verde, semințe de floarea soarelui coapte, semințe de in și chia;
4. Leguminoase: mazăre, linte și năut;
5. Cereale integrale: orez brun, ovăz, mei, orez basmati, mei, hrișcă, popcorn, quinoa, orz, porumb și pâine integrală;
6. Lactate: brânză slabă, iaurt, lapte, caș și chefir. Vegetarienii pot opta pentru produse pe bază de soia, neîndulcite;
7. Carne: pui, vită și pește;
8. Ierburi și condimente: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia de ardei, turmeric, scorțișoară, piper negru și busuioc;
9. Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, avocado, ulei de cocos, ulei de măsline, unt de arahide și ulei de susan;
10. Băuturi: apă plată, apă carbogazoasă, cafea și ceai neîndulcit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News