Data publicării:

Dietă după sărbători: Iată ce alimente să elimini din alimentația ta. Scapi de oboseală, riduri și celulită

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto pexels/ Dietă după sărbători
foto pexels/ Dietă după sărbători

Au trecut sărbătorile de iarnă și deja stai cu gândul la vacanța de vară? Te uiți la tine în oglindă și-ți dai seama că ai nevoie de o schimbare? Poate câteva kilograme în minus? Iată ce ai de făcut! 

Valentin Vasile atrage atenția, în cartea ”Stil de viață, nu dietă”, că celulita, ridurile premature, digestia greoaie și lipsa de energie sunt dovada existenței de reziduuri toxice în organism, care trebuie eliminate

El punctează că o cură de detoxifiere presupune eliminarea temporară a tuturor alimentelor care produc aciditate. De asemenea, trebuie să vă odihniți suficient și să vă hidratați. 

Alimentele la care să renunțați

Alimentele care trebuie eliminate în cura de detoxifiere sunt carnea, lactatele, ouăle, zahărul, făina albă de grâu, afumăturile, orezul alb, pastele, sucurile dulci din comerț, peștele, cafeaua, alcoolul și țigările. Conform specialistului, produsele care introduc în corp cele mai mari cantități de toxine sunt țigările, alcoolul, zahărul și cafeaua, la care, dacă nu renunțați, nici nu are rost să vă gândiți la alte moduri de detoxifiere. 

Alimentele care vă ajută

Principalele alimente cu rol în detoxifiere sunt, conform sursei citate, varza, broccoli, urzicile, sfecla, țelina, sparanghelul, extractul de alge, mărul, ananasul, căpșunile, cireșele și fructele de pădure. 

Pe parcursul perioadei de detoxifiere, alimentația va fi compusă doar din fructe și legume, de preferință în stare crudă sau cât mai puțin preparate termic. Cura de detoxifiere nu trebuie să dureze mai mult de două săptămâni. 

Presiunea grăsimii asupra inimii

Ultimele studii arată că un surplus de doar un kilogram de grăsime îți poate scurta viața cu un trimestru, dar și că pentru fiecare kilogram în plus de grăsime, asupra inimii este pusă presiunea de a iriga 22 de km de capilare nou create, punctează Valentin Vasile, în cartea sa, ”Stil de viață, nu dietă”. 

Specialistul în nutriție pentru slăbit și nutriție sportivă atrage atenția, de asemenea, că în momentul în care alegeți să mâncați preparate precum prăjituri, cartofi prăjiți, hamburgeri, prăjeli, faceți o alegere, iar cu fiecare înghițitură din aceste preparate, alegi să devii mai puțin sănătos și să cântărești mai mult, acestea fiind doar reziduri. 

Vrem să slăbim, dar apelăm la o dietă de îngrășare

În cartea citată, nutriționistul precizează că singurul principiu care a construit vreodată un corp atletic este luarea de mese mici o dată la fiecare 3 ore, de 300 de kcal pentru femei, 400 de kcal pentru bărbați, pentru a accelera metabolismul la maxim. În acest fel, corpul arde toată hrana primită, apoi mobilizând din depozitele de grăsime. 

Marea greșeală este că majoritatea sare peste micul-dejun, oamenii beau sucuri și cafele, ignoră ora prânzului și-și potolesc foamea cu un covrig sau cu junk food, ca seara să se ”recompenseze” cu o masă copioasă, ca la scurt timp să adoarmă. ”Acest stil de viață funcționează întocmai ca o dietă de îngrășare” subliniază Valentin Vasile. Organismul intră într-o stare de alertă pe parcursul zilei, își descompune propriii mușchi pentru a obține energie și tot ce primește la masa de seară sau din junk food depune ca depozite de grăsime pentru perioada de austeritate nutrițională, a mai scris specialistul în nutriție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel