Dieta din 3 în 3 ore. Slăbești sănătos, fără să faci foamea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Christopher Campbell)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Christopher Campbell)
Ai încercat "dieta din 3 în 3 ore", până acum? Dacă nu, o poți testa pentru a vedea dacă ți se potrivește. Iată cum se ține...

Acest program de slăbit a fost iniţiat de către Jorge Cruise,un cunoscut antrenor de fitness și este necesar să mănânci din 3 în 3 ore şi să alternezi cele trei mese principale cu două gustări, scrie clickpentrufemei.ro. Micul dejun trebuie luat la o oră după ce te-ai trezit, iar cina-cu trei ore înainte de culcare. Este recomandat ca fiecare masă principală să nu depăşească 400 de calorii.

Ai voie să consumi doar carne slabă şi peşte, lactate cu un procent scăzut de grăsimi, băuturi neîndulcite, fructe şi legume. În ceea ce priveşte pastele făinoase, este recomandat să te limitezi la o porţie pe săptămână şi la o felie de pâine integrală pe zi. 

Exemple de meniu, la alegere

Mic dejun:

- un bol cu fulgi de ovăz,combinaţi cu iaurt degresat

- un ou fiert,o felie de pâine integrală,o roşie sau un ardei

- o salată de fructe proaspete

- un sandviş din piept de curcan la grătar şi brânză slabă

Gustare

- un măr

- o mână cu miez de nucă sau cu alune

- un iaurt mic simplu

 - un pahar de suc de fructe natural

Prânz: 

- un bol cu ciorbă de legume sau de vită

- peşte la grătar cu garnitură de legume fierte pe abur

- salată de legume şi piept de pui cu dressing de lămâie

- salată de ton

Gustare în dietă

- o salată mică de fructe

- 2-3 cubuleţe de ciocolată neagră

- 4-5 biscuiţi din cereale integrale

- câteva migdale crude

Cină: 

- doi cartofi copţi şi un ardei gras crud

- 100 g brânză de vaci

- 100 g mazăre fiartă cu piept de curcan la grătar

- 100 g de orez cu legume

Nu uita să bei cel puţin 5 pahare cu apă sau ceai verde neîndulcit pe zi și să faci 30 de minute de exerciţii pe zi.

BONUS: Cori Grămescu, plan de slăbit pentru persoanele care suferă de obezitate

"În adresarea sistemică a obezității, prioritizez reducerea perimetrului taliei și creșterea nivelului de mișcare non-fitness pentru a elimina una din cauzele instalării obezității - rezistența la insulină.  Obezitatea este o afecțiune complexă, care determină modificări la nivelul trăsăturilor de personalitate, schimbă echilibrul hormonal și destabilizează metabolismul. De aceea, clienții care suferă de obezitate trebuie sprijiniți în a reconstrui, în primul rând, un sistem de autoreglare emoțională prin care să înceapă să navigheze eficient zbaterile de zi cu zi, iar pentru acest scop relația cu coachul este un vehicul esențial. 

Apoi, mișcarea zilnică și dieta echilibrată au sensul de a echilibra sistemul hormonal și, în timp, întreaga funcționare a metabolismului, câtă vreme aceste schimbări sunt urmate consecvent. Scopul final al programelor de management al greutăţii pentru tratamentul obezității este să echipeze clienții cu un set de abilitați de control flexibil al propriilor impulsuri, cu o serie de cunoștințe coerente despre nutriţie sănătoasă și noi comportamente de alinare emoțională prin care să poată naviga ani de zile alegerile constante pe care le vor avea de făcut în viața de zi cu zi. 

Când vorbim de intervenții în obezitate, planul de acțiune înseamnă prioritizarea schimbărilor constante, blânde, în alegerile de zi cu zi și întărirea încrederii în abilitatea propriei persoane de a naviga aceste alegeri pe termen lung", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel