Dieta cubaneză combate obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
dieta
dieta
Obezitatea a devenit una dintre cauzele declanșării bolilor cardiovasculare, dar și a  diabetului. Cercetătării au abservat cum o întreagă națiune a reușit să slăbească în medie cu 5 kilograme pe cap de locuitor în decurs de un deceniu, diminuîndu-și numărul de decese cauzate de diabet și boli cardiovasculare.

Cuba este  statul care la începutul anilor 1990 a intrat în criză economică. Experienţa demonstrează că schimbările s-ar putea produce şi pe alte teritorii, fără a fi nevoie de o criză economică, scrie doctorulzilei.ro.

 Ca urmare a crizei economice, milioane de locuitori înfometaţi ai Cubei, au fost nevoiţi să renunţe la vehicule şi să meargă pe jos. Pe măsură ce combustibilul nu se mai găsea, maşinile şi autobuzele au dispărut de pe drumurile din Cuba iar fermierii au fost nevoiţi să renunţe la maşinile motorizate şi să lucreze pământul manual. Pentru a ajuta oamenii să se deplaseze, guvernul a pus la dispoziţia locuitorilor un milion de biciclete. Între 1990 şi 1995, un cubanez ardea mai multe calorii decât consuma, lucru care a făcut ca, în medie, cubanezii să slăbească câte 5 kilograme în această perioadă. La sfârşitul anilor 1991, Cuba începea să îşi revină şi pe măsură ce economia creştea, acelaşi lucru se întâmpla şi cu talia locutorului, căci nivelul de activitate fizică înregistra iar scăderi, iar consecințele nu au întârziat să apară.  La jumătatea deceniului 2000 – 2010 rata diabetului şi a bolilor de inimă revenise la nivelul pe care îl avea înainte de criză.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel