Dietă cu pătrunjel. Slăbești 5 kg în doar 7 zile. Bonus: Rețeta băuturii cu pătrunjel care te ajută să scapi de toxine
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dietă cu pătrunjel. Slăbești 5 kg în doar 7 zile. Bonus: Rețeta băuturii cu pătrunjel care te ajută să scapi de toxine / Foto: Pixabay, de Nile
Dietă cu pătrunjel. Slăbești 5 kg în doar 7 zile. Bonus: Rețeta băuturii cu pătrunjel care te ajută să scapi de toxine / Foto: Pixabay, de Nile
Vezi în articol cum se ține dieta cu pătrunjel.

Pătrunjelul este bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, așa că fi folosit pentru a da jos kilogramele în plus. Dieta cu pătrunjel promite rezultate spectaculoase: slăbeşti 4-5 kilograme într-o săptămână, scrie Realitatea.net. Aceasta contribuie la reducerea greutăţii corporale în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.

Ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărnunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie. Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori simți că îți este foame. Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme. Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor. 

Rețeta băuturii cu pătrunjel care te ajută să scapi de toxine

În cazul în care ai grăsime abdominală, este posibil să te lupți cu diabetul, tensiunea sau altă boală de inimă. Un studiu recent al cercetătorilor englezi arată că primul semn care indică diabetul de tip 2 este excesul de grăsime abdominală. Detoxifierea organismului este foarte importantă, întrucât el are nevoie să scape de reziduuri. Pentru a prepara această miraculoasă smoothie ai nevoie de un castravete, o lămâie, o legătură de pătrunjel, o linguriță de ghimbir ras și 1/3 cană cu apă.

Și ceaiul de pătrunjel sprijină detoxifierea organismului, sistemul imunitar, îmbunătățirea vederii, protejează împotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, împrospătează respirația și reduce riscul apariției malformațiilor congenitale. VEZI ȘI: Ceaiul de pătrunjel, minuni pentru sănătate

Pătrunjelul bate orice sursă de fibre! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia și ameliorează circulația

Pătrunjelul este excelent de consumat în cantități mari, susține și nutriționistul Mihaela Bilic.

„Haideți să mâncăm pătrunjelul cu snopul, nu cu frunza, pentru că bate și citricele, apropo de vitamina C, bate orice sursă de fibre, iar fierul, uitați-vă la el cât e de verde, bate spanacul. Mâncându-l crud, ai acolo toate vitaminele și mineralele nealterate”, a îndemnat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu - adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescență. (...) Umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă - neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Trei idei de prânz pentru diabetici. Ce să mănânci pentru a reduce glicemia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel