Dieta cu pătrunjel promite că te lasă fără 5 kg într-o săptămână
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dieta cu pătrunjel promite că te lasă fără 5 kg într-o săptămână / Foto: Pixabay, de Frauke Riether
Dieta cu pătrunjel promite că te lasă fără 5 kg într-o săptămână / Foto: Pixabay, de Frauke Riether
Află în articol mai multe despre dieta cu pătrunjel.

Pătrunjelul, bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, poate fi folosit pentru a da jos kilogramele în plus. Dieta cu pătrunjel promite rezultate spectaculoase: minus 4-5 kilograme într-o săptămână. Se spune că pătrunjelul reduce greutatea corporală în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism, scrie Realitatea.net.

Pătrunjelul poate fi folosit fie în salată, fie pentru a face ceai din el. Pentru salată ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie. Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzaţia de foame va da târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:

- la micul dejun o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);

- la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferințe, un măr sau o pară;

- iar masă de seară poate fi îmbogăţită cu un ou fier, un morcov ras şi un un măr.

Dieta cu pătrunjel trebuie urmată timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme. Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Totodată, se recomandă evitarea sucurilor. 

Beneficiile consumului de pătrunjel

Există o serie de beneficii ale consumului de pătrunjel, printre care se numără:

1. Conținut bogat de vitamine și minerale: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K și vitamina A, precum și de fier, calciu și potasiu.

2. . Ajută la reducerea inflamației: Pătrunjelul conține compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.

3. Promovează sănătatea inimii: Pătrunjelul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor de inimă.

4. Sprijină sănătatea sistemului imunitar: Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, pătrunjelul poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

5. Îmbunătățește digestia: Pătrunjelul conține fibre care ajută la menținerea sănătății digestive și la prevenirea constipației.

6. Promovează sănătatea ochilor: Pătrunjelul este o sursă bună de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care pot ajuta la protejarea sănătății ochilor.

7. Ajută la detoxifiere: Pătrunjelul conține compuși care ajută la eliminarea toxinelor din corp.

8. Are proprietăți anti-cancerigene: Studiile au arătat că pătrunjelul poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân și cel de colon.

9. Promovează sănătatea pielii: Vitamina C din pătrunjel poate ajuta la producerea de colagen, care este esențial pentru sănătatea pielii.

În general, pătrunjelul este un aliment sănătos și versatil, care poate fi adăugat la o varietate de feluri de mâncare pentru a spori valoarea nutritivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel