Dieta cu miere și scorțișoară. Slăbești și scapi de celulită
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
ieta cu miere și scorțișoară promite să te ajute să slăbești și să scapi de celulită.

Pentru a urma această dietă, aveţi nevoie scorţişoară, miere şi apă.

Ingrediente

o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (ceylon)
o linguriţă de miere naturală
o cană cu apă (250 ml.)

Cum se prepară

Într-un vas se pune scorţişoara, se adaugă cana cu apă fierbinte. Se lasă la opărit 15 minute, iar după ce amestecul s-a răcit se adaugă şi mierea, scrie csid.ro. Bea o jumătate de cană dimineaţa, cealaltă jumătate seara, cu jumătate de oră înainte de a lua masa sau de a te culca.

Cura de slăbire cu scorţişoară şi miere poate fi ţinută pe o perioadă de 2 săptămâni, iar dacă este necesar, poate fi reluată după o pauză de o lună. Acest amestec duce la pierderea în greutate şi previne depunerea de grăsimi. Ajută la reducerea senzaţiei de foame şi scade pofta de dulce. Ajută procesul de ardere a grăsimilor, prevenind formarea ţesutului adipos.

ATENȚIE! Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment.

Beneficiile scorțișoarei

Scorțișoara este bogată în antioxidanţi protectori care reduc daunele radicalilor liberi şi încetinesc procesul de îmbătrânire, potrivit qlife.ro.

Diferiţi compuşi din scorţişoară pot avea beneficii asupra sistemului cardiovascular. Poate reduce câţiva dintre cei mai comuni factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv nivelurile ridicate de colesterol, nivelurile ridicate ale trigliceridelor şi hipertensiunea arterială, pentru a menţine inima sănătoasă şi puternică.

Studiile sugerează că scorţişoara poate ajuta la blocarea activităţii mai multor enzime digestive pentru a încetini absorbţia zahărului în fluxul sangvin după o masă bogată în carbohidraţi. 

Cinnamaldehida, una dintre principalele componente active ale scorţişoarei, poate ajuta la combaterea diferitelor tipuri de infecţii. Uleiul de scorţişoară poate fi util împotriva infecţiilor fungice. 

Cercetările arată că scorţişoara este benefică pentru igiena orală şi ar putea proteja împotriva anumitor tulpini de bacterii care provoacă respiraţie urât mirositoare, carii şi infecţii dentare. 

Ceaiul cu scorţişoară poate fi un remediu pentru indigestie. Poate îmbunătăţi motilitatea intestinală sau să aibă un efect laxativ uşor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel