Nutriţionista britanică Fiona Kirk a elaborat o dietă pe bază de ciorbă. Se bazează pe supe bogate în fibre şi nutrienţi, însă slabe în grăsime, cum ar fi supa pe bază de orez integral.
Supele trebuie să conţină şi diferite frunze proaspete, care dau gust bun. Astfel avem surse de fibre alimentare care accelerează funcţionarea tractului digestiv. Mărarul, pătrunjelul, leuşteanul sunt doar câteva exemple de acest fel, dar ele pot fi completate cu numeroase plante care asigură supelor nu numai aroma necesară, ci şi substanţele de care avem nevoie.
Rădăcinoasele din supă, respectiv morcovii, ţelina, sfecla toate în afara cartofilor, sunt sărace în calorii dar săţioase, introduc în organism sărurile minerale de care avem nevoie şi asigură o bună digestie. Autoarea le recomandă chiar şi la micul dejun.
Atenție, însă! Nu se recomandă adaosul de condimente puternice în supă precum piper, ardei iute sau aşa-zisele concentrate, care se comercializează ca „adaosuri”, având la bază preparate chimice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video