Data publicării:

Dieta Bucuriei, cura de slăbire care nu provoacă depresia

Autor: ana | Categorie: Arhiva
WhatsApp
dieta-grepfruit
dieta-grepfruit

Sănătatea este o preocupare importantă în viața fiecăruia, iar regimul alimentar, cât mai diversificat, capabil să mențină o stare bună, să prevină anumite boli cronice, dar care să nici nu altereze starea de spirit ar fi cel mai indicat. Întrucât nu există alimente ideale, omul este nevoit să consume o gamă diversă pentru a asigura nutrienții necesari și, în nenumărate cazuri, când se apelează la diverse diete, cei care le respectă se pot confrunta cu depresia. Există însă și un regim de slăbit care binedispune, Dieta Bucuriei.

Potrivit lyla.ro, unele alimente influențează secrețiile hormonale, chimia din creier, iar persoanele care le consumă pot cădea în depresie, sau, dimpotrivă, se simt bine sau în formă excepțională.

Cum arată Dieta Bucuriei, regimul pe o zi:

Pentru mic dejun:

60 ml lapte, 60 ml apă și 60 de grame de semințe quinoa amestecate și puse la fiert. Se pun la fiert și după ce dau în clocot, se acoperă și se lasă să stea 15 minute. Se amestecă 120 de grame de afine cu un vârf de cuțit de scorțișoară, peste care se pune o linguriță de nectar de agave și o lingură de alune de pădure. În final, se omogenizează toate, obținându-se un mic dejun delicios și hrănitor.

Boabele quinoa sunt bogate în proteine, iar laptele contribuie la secreția de vitamina D care poate crește nivelul serotoninei, hormonul fericirii, în timp ce alunele de pădure aduc în organism o cantitate consistentă de acizi omega-3s.

Pentru prânz:

400 de grame de boabe de fasole se combină cu 60 de grame de ardei roșu copt, o linguriță de ulei de măsline și un ardei iute. Se adaugă 120 de grame de salată verde și o conservă de somon. Preparatul se stropește cu două lingurițe de zeamă de lămâie.

Secreția serotoninei este accelerată de omega-3s din somon și vitamina B. Fasolea este bogată în magneziu, esențial în păstrarea echilibrului psihic și în a face față situațiilor stresante. Ardeiul roșu și zeama de lămâie au vitamina C, care are funcție reparatorie celulară.

Pentru cină:

Într-o tigaie, se încălzește (fără a se încinge) o linguriță de ulei de măsline, în care se adaugă șase sau opt creveți, până devin opaci, și o bucată de usturoi. Apoi se pun într-un bol. Se amestecă roșii coapte și fără pielițe cu un vârf de linguriță de șofran și un vârf de linguriță de sos iute. Se adaugă două linguri de orez fiert și ardei, de toate culorile, tăiați în bucăți. Se pun toate în tigaie și se amestecă la foc timp de vreo cinci minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel