Sănătatea este o preocupare importantă în viața fiecăruia, iar regimul alimentar, cât mai diversificat, capabil să mențină o stare bună, să prevină anumite boli cronice, dar care să nici nu altereze starea de spirit ar fi cel mai indicat. Întrucât nu există alimente ideale, omul este nevoit să consume o gamă diversă pentru a asigura nutrienții necesari și, în nenumărate cazuri, când se apelează la diverse diete, cei care le respectă se pot confrunta cu depresia. Există însă și un regim de slăbit care binedispune, Dieta Bucuriei.
Potrivit lyla.ro, unele alimente influențează secrețiile hormonale, chimia din creier, iar persoanele care le consumă pot cădea în depresie, sau, dimpotrivă, se simt bine sau în formă excepțională.
Cum arată Dieta Bucuriei, regimul pe o zi:
Pentru mic dejun:
60 ml lapte, 60 ml apă și 60 de grame de semințe quinoa amestecate și puse la fiert. Se pun la fiert și după ce dau în clocot, se acoperă și se lasă să stea 15 minute. Se amestecă 120 de grame de afine cu un vârf de cuțit de scorțișoară, peste care se pune o linguriță de nectar de agave și o lingură de alune de pădure. În final, se omogenizează toate, obținându-se un mic dejun delicios și hrănitor.
Boabele quinoa sunt bogate în proteine, iar laptele contribuie la secreția de vitamina D care poate crește nivelul serotoninei, hormonul fericirii, în timp ce alunele de pădure aduc în organism o cantitate consistentă de acizi omega-3s.
Pentru prânz:
400 de grame de boabe de fasole se combină cu 60 de grame de ardei roșu copt, o linguriță de ulei de măsline și un ardei iute. Se adaugă 120 de grame de salată verde și o conservă de somon. Preparatul se stropește cu două lingurițe de zeamă de lămâie.
Secreția serotoninei este accelerată de omega-3s din somon și vitamina B. Fasolea este bogată în magneziu, esențial în păstrarea echilibrului psihic și în a face față situațiilor stresante. Ardeiul roșu și zeama de lămâie au vitamina C, care are funcție reparatorie celulară.
Pentru cină:
Într-o tigaie, se încălzește (fără a se încinge) o linguriță de ulei de măsline, în care se adaugă șase sau opt creveți, până devin opaci, și o bucată de usturoi. Apoi se pun într-un bol. Se amestecă roșii coapte și fără pielițe cu un vârf de linguriță de șofran și un vârf de linguriță de sos iute. Se adaugă două linguri de orez fiert și ardei, de toate culorile, tăiați în bucăți. Se pun toate în tigaie și se amestecă la foc timp de vreo cinci minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Centrală pe gaze vs. centrală electrică. Vintilă (FEL România): Dintre cele două eu aș alege-o pe a treia
- Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol
- S-a descoperit, în sfârșit, cum au fost construite piramidele din Egipt
- Ce presupune amplasarea reactoarelor modulare mici (SMR) pe teritoriul României. Ambasadorul Rim Kap-soo: Ar fi prima țară din lume care are așa ceva / video
- Emi și Cuza, comentarii la adresa lui Florin Ristei: "Exagerează cu vocea! Ca și cum ai două ceasuri cu diamante și le porţi pe amândouă!"
- Locul din România unde turiștii ”vin pentru că avem niște peisaje extraordinare” și ”oamenii sunt gospodari și primitori”: Dar avem o problemă foarte gravă
- În Reșița condusă de Ioan Popa (PNL), austriecii de la Porr s-au apucat să... asfalteze șine de tramvai / video
- Alertă răpire copil în Iași! Oamenii, avertizați de Poliția Română pe telefoane - Foto în articol
- Concluzia Elenei Cristian (DC BUSINESS) după avertismentul lui Valentin Lazea, economistul-şef BNR, privind salariile românilor
- Joburi care, dacă nu vor dispărea, vor fi profund schimbate. Trăim un moment similar Revoluției Industriale din secolul XIX