Didier Deschamps, prima declarație după ce a câștigat finala CM 2018
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Didier Deschamps. foto: @fifaworldcup
Didier Deschamps. foto: @fifaworldcup
Didier Deschamps este antrenorul momentului, după ce a câștigat și ultima partidă a Campionatului mondial de Fotbal din Rusia 2018, 2-0 cu Croația.

Didier Deschamps, selecţionerul echipei Franţei, noua campioană mondială la fotbal, a declarat, după finala de la Moscova că are o formaţie tânără, care a meritat să câştige trofeul.

E minunat! E o echipă tânără, care e în fruntea lumii. Unii dintre jucători sunt campioni la vârsta de 19 ani. Nu am făcut un meci extraordinar, dar am arătat calitate mentală. Totuşi, am marcat patru goluri. Jucătorii au meritat să câştige. Au muncit din greu şi am avut unele momente dificile. A durut mult să pierdem finala EURO în urmă cu doi ani, dar ne-a învăţat ceva, a declarat Deschamps la finalul meciului cu Croaţia, citat de Reuters.

Nu este victoria mea

Această victorie nu e a mea, jucătorii au câştigat meciul. Timp de 55 de zile am muncit din greu. E încununarea supremă. Suntem mândri că suntem francezi, că suntem 'Bleus'. Victoria în acest meci le aparţine francezilor. Vive la Republic, a declarat Deschamps, la o zi după Ziua Naţională a Franţei.

Atacantul Antoine Griezmann, cel mai bun om al finalei, a declarat, la rândul său: Nu ştiu unde mă aflu! Sunt foarte fericit. A fost un meci dificil, Croaţia a făcut un joc extraordinar. Am revenit şi am reuşit să facem diferenţa. Abia aşteptăm să ducem trofeul în Franţa.

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia. Francezii s-au impus prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).

Vezi și: Răzbunare sau neglijență? Ce a pățit președinta Croației după finală


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel