Data publicării:
Dide-Sandu Matei, vandalism. Pavel Abraham, despre ARESTAREA celor doi: Intră în penal
Avocatul Pavel Abraham este de părere că gestul protestatarilor Cristi Dide și Sandu Matei, de astăzi, de la Ministerul Justiției, intră în perimetrul legii penale și că măsura recursului compensatoriu este una legală.
Protestatarii au pus vopsea roșie și cuțite pe scările de la Ministerul Justiției, după crima comisă la Mediaș de un deținut proaspăt eliberat.
"Fapetele au depăşit sfera contravenţionalului şi intră în perimetrul legii penale. Este clar că suntem în situaţia în care se tulbură ordinea şi liniştea publică. Pedeapsa prevăzută de lege nu este una foarte mare ca să se poată dispună reţinerea şi arestarea preventivă, dar eu cred că, în contextul dat, cercetările ar trebui făcute urgent. Sunt nenumărare faptele lor de acest fel. Luarea unor măsuri care să fie suficiente pentru a opri activitatea acestora sunt absolut necesare. În ceea ce priveşte motivul pentru care fac aceste proteste la recursul compensatoriu, trebuie avut în vedere că acesta are alte valenţe decât cele la care se referă ei, în sensul că măsura a fost stabilită de Parlament pentru faptul că România nu îndeplineşte condiţiile necesare în penitenciare pentru ca tragerea la răspundere penală să se facă cu respectarea drepturilor omului. Astfel, măsura în momentul respectiv a fost luată corect, este o măsură legală", a declarat Pavel Abraham pentru Antena 3.
"Să fie trimişi în judecată"
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a clasat un dosar, în privinţa violentelor din 10 august, pe motiv că, prin sistemul de sonorizare instalat în Piaţa Victoriei, cei doi nu au tulburat ordinea şi siguranţa publică şi nici nu au instagat la ura, prin violenţă verbală.
Avocatul este de părere că ”măsura luată de procurori poate fi atacată în instanţă şi cercetările să fie reluate. Pentru multe dintre faptele care au avut loc, dat fiind faptul că se repetă la intervale regulate de timp şi că sunt intimidate şi ameninţate o serie de persoane cu atribuţii bine conturate în statul român, ar trebui ca cei în cauză să fie trimişi în judecată. Altfel, ne vom confrunta, în continuare, cu acest joc care pune într-o lumină proastă atât justiţia, cât şi societatea românească. Sunt tot aceiaşi oameni care au un fix al lor şi sunt - îmi cer scuze- mitingiști de profesie”.
Vezi și: Crimă Mediaș, răsturnare de situație. Marea manipulare din mass media
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News