Diabeticii se confruntă cu o lipsă vitală de medicamente după ce influencerii le-au promovat pentru pierderea în greutate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Diabeticii australieni sunt blocați fără un medicament esențial, după ce influencerii de pe rețelele de socializare l-au prezentat drept un medicament miracol pentru slăbit.

Tratamentul numit Ozempic este injectat săptămânal pentru a ajuta la controlul zahărului din sânge la pacienții cu diabet de tip 2, împreună cu dietă și exerciții fizice.

 Se estimează că 1 din 20 de australieni suferă de diabet, pe baza datelor de la Biroul Australian de Statistică (ABS) National Health Survey.

O tendință TikTok care lăuda beneficiile Ozempic pentru pierderea în greutate i-a făcut pe pacienții australieni să se chinuie să facă rost de medicamentele vitale pentru ei.

Aplicația de socializare a fost inundată de mărturiile utilizatorilor care menționează consumul și utilizarea acestui medicament pentru a pierde kilograme,  hashtag-ul #Ozempic strângând peste 74 de milioane de vizualizări.

Lipsa medicamentului Ozempic

Ca răspuns la deficitul la nivel național, Administrația pentru Bunuri Terapeutice (TGA) din Australia a emis o declarație comună cu mai multe grupuri medicale și farmaceutice pe 17 mai.

Agenția a îndemnat medicii să-și limiteze prescripțiile de Ozempic la utilizarea aprobată după ”o creștere neașteptată a cererii consumatorilor."

”Cererea crescută se datorează prescrierii extensive pentru managementul obezității, pentru care Ozempic nu este indicat”, se arată în comunicat. ”Lipsa afectează în mod semnificativ persoanele care utilizează Ozempic pentru utilizarea sa aprobată pentru diabetul de tip 2”.

De asemenea, TGA i-a încurajat pe diabetici să-și contacteze farmaciile ”cât mai devreme posibil” pentru a-și asigura necesarul din rețete în avans, mai degrabă decât să aștepte până când medicamentele lor vor fi ajunse la epuizare, potrivit unui articol publicat de Newsweek.

În 2021, un alt medicament pentru diabet numit Wegovy a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru a fi vândut ca medicament de slăbit în Statele Unite. 

Wegovy este încă evaluat pentru managementul greutății de către TGA.

TikToker Sophia Woods, care postează sub numele de utilizator @the.builders.wife, a strâns aproape 300.000 de vizualizări la un videoclip în care își promoveaza cura de sllăbire cu Ozempic:  ”Scăderea în greutate Ozempic”.

@the.builders.wife It’s crazy how much I don’t feel like eating anymore #ozempic #ozempicweightloss #ozempicaustralia ♬ About Damn Time - Lizzo

 

O altă femeie pe nume Cassie a documentat utilizarea Ozempic de-a lungul mai multor săptămâni.

Potrivit acesteia, în săptămâna 16, greutatea ei a scăzut de la 83 de kilograme la 74,8 kilograme.

@_life.of.cassie_ #ozempicau #ozempicaustralia #ozempicweightloss #ozempic#wls #wlscommunity #wlstransformation #wlsjourney #wlsbeforeandafter #wlssupport #rnycommunity #rnysurgery#rnyjourney #rnybypass #bariatricsurgery #bariatriccommunity #bariatricbabes #wlsbabes #bariatricsurgery #gastricbypass #weightlosssurgery #weightlosssurgeryjourney #bariatricmeals #bariatriceats #motivation #weightlosssurgery #wlsfamily #iamabariatricpatient #wlsa #fitspo #buildinganewme #weightlosswarrior ♬ original sound - Cassie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel