DEZVĂLUIRI ULUITOARE. Comisar-șef: Au fost ingerințe din partea conducerii. Unele dosare au fost oprite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un comisar-șef din Poliția Capitalei acuză conducerea de ingerințe care încurajează scandalurile în stradă și clanurile de interlopi.

Andrei Marius, comisar-șef la Secția 19 a Poliției Capitalei, acuză că, din cauza unor amestecuri din partea conducerii, au loc problemele în stradă, precum cazul interlopului Emi Pian. Potrivit lui, anul trecut noua conducere din Poliția Capitalei a solicitat angajaților să renunțe la activitățile din anumite dosare.

”În anul 2019 încă din luna ianuarie, odată cu schimbarea conducerii Poliției Capitalei ni s-a solicitat în mod ferm să nu mai efectuăm anumite activități în cadrul unor dosare penale care erau în ancheta DIICOT, întrucât din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizațional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat vizibil activitatea serviciului, mai mult decât atât, aproape o treime din cadrul colectivului a înțeles să  părăsească efectiv structura”, a declarat comisarul la Realitatea Plus.

Comisarul-șef a recunoscut și că au existat cazuri în care polițiștii și interlopii sunt foarte apropiați și au legături strânse.

"Dacă în anumite anchete au fost identificați polițiști care au ales să fraternizeze cu acești infractori, sub supravegherea procurorilor de caz, am efectuat demersuri pentru cercetarea persoanei respective și pentru trimiterea în judecată. Au existat astfel de cazuri", a mai spus Andrei Marius.

De asemenea, comisarul-șef acuză că mai multe anchete au fost oprite brusc de conducere.

”Erau anchete serioase în derulare care ar fi putut într-adevăr să mai pună niște concluzii față de anumiți membri din zona lumii interlope. Într-unul dintre dosarele penale pe care le desfășuram în delegare și în care ancheta a fost oprită de pe o zi pe alta, efectuam într-o fază avansată astfel de activități”, a mai spus comisarul-șef.

Potrivit lui, activitatea Serviciului pentru Grupări Violente Infracționale din cadrul Poliției Capitalei a fost redusă încă de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel