Data publicării:
Dezvăluiri din dosarul ”Nana”. Acuzații grave la adresa Ministerului Finanțelor
Liviu Pop susține, într-un comunicat de presă, că ”se pare că Ministerul Finanțelor acoperă urmele ”în dosarul ”Nana”.
”Băsescu are ieșiri tot mai violente, probabil de frica faptului că se vor descoperi lucruri pe care ar vrea să le ascundă. Noile informații privind terenurile de la Nana cumpărate de clanul Băsescu aduc un suflu nou cercetărilor în desfășurare.
De câteva zile firma cu codul fiscal 25810827 nu mai apare pe site-ul Ministerului Finanțelor ca fiind inactivă, ci ca o societate care a desfășurat activitate și a depus corect bilanțul contabil pentru anii 2009,2010,2011,2012. Pentru anul 2013 termenul de depunere este 30 aprilie 2014.
Întrebarea este cine a corectat pe site-ul oficial această eroare? Se pare că Ministerul Finanțelor acoperă urmele în timpul inspecției fiscale.
VEZI ȘI: Retrocedare ilegală la Nana. Cine au fost primarii comunei
Alt fapt ne spune că, tranzacția în baza unui contract de vânzare - cumpărare prin act notarial este corectă dacă are la bază o factură de vânzare, care este suportul (documentul) legal în baza căruia se înregistreaza venitul și se determină cifra de afaceri, precum și profitul net impozabil. Totodată, în factură se consemnează modalitatea de plată. Rolul contractului este de a stabili regimul juridic al terenului, prin verificari ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară privind istoricul proprietății, precum și registrele Camerei Notarilor Publici privind moștenitorii.
Dovezile vorbesc de la sine, Comisia face cercetări și număra hectarele, după ce a constatat că datele furnizate de Prefectura Călăraşi nu coincid cu cele furnizate de Agenţia Domeniilor Statului, iar vinovații încă sunt în libertate”, susține Liviu Pop într-un comunicat de presă.
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul transferurilor ilegale de teren de la Nana. Decizia vine în urma raportului Corpului de Control al premierului.
Guvernul a sesizat DNA pentru un transfer de aproape 2000 de hectare, care au fost trecute din domeniul Institutului Național Fundulea în proprietatea privată a orașului, în anul 2007. Corpul de Control al premierului a descoperit că transferul s-a făcut cu încălcarea legii. Acuzațiile sunt de conflict de interese și de fals.
VEZI ȘI: Guvernul sesizează DNA. Retrocedările de la Fundulea, ILEGALE
Procurorul de caz a ajuns la concluzia că din sesizarea transmisă şi din documentele ataşate reies indicii suficiente care să ducă la concluzia că s-ar fi săvârşit aceste fapte penale. Vor fi audiate persoane şi vor fi solicitate acte de la instituţiile implicate în procedurile de retrocedare a terenurilor de pe raza comunei Nana din Călăraşi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News