DEZASTRU într-un spital suport-COVID. Medicii infectați, nevoiți să își ajute colegii. "Se știa că se va ajunge aici"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Mai mulţi angajaţi ai unui spital suport-COVID-19 își ajută colegii la administrarea tratamentului pacienților chiar dacă sunt  și ei infectați cu COVID-19.

În Spitalul Municipal Caracal, spital suport-COVID-19 numărul de cazuri a crescut alarmant, scrie Adevărul.ro. Sunt 45 cazuri active în rândul personalului, din cele 67 înregistrate de la debutul pandemiei. O parte dintre salariaţii infectaţi sunt izolaţi în spital. Chiar dacă au devenit pacienții colegilor lor, ei continuă să ajute la administrarea tratamentului și monitorizarea celorlalți pacienți internați în spital, fără a primi vreo plată suplimentară pentru acest lucru.

„O parte (dintre angajaţii infectaţi – n.red.) sunt pacienţi, pacienţi din rândul personalului care la rândul lor ajută, pentru că sunt internaţi în zona COVID. Cei internaţi în spital, asistente, îngrijitoare, ajută, la rândul lor, la administrarea tratamentului, monitorizare, curăţenie în zona respectivă...Se ştia că se va ajunge la această situaţie, se ştia. Există şi recomandare. Personalul medical care devine pozitiv are posibilitatea, dacă starea generală îi permite, să lucreze cu pozitivii, la administrare tratament, la monitorizare. Nu se întâmplă doar la noi asta. Pe solidaritate umană, pe asta mergem, nu există o plată suplimentară“, a declarat directorul medical al Spitalului Municipal Caracal, dr. Alexandra Popa. 




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel