Dezastru financiar la CFR Cluj - o nouă insolvență. Becali: Țaca-paca, faliment. Aşa o să fie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Moda insolvenței ajunge și la CFR Cluj, care pregătește reorganizarea.

Potrivit unor surse credibile din Gruia, citate de GSP, CFR Cluj și va porni procedura de insolvență în primăvara ori în vara anului viitor. 

CFR Cluj ar intra pentru a doua oară în insolvență

Ca și la celelalte formații care au intrat în insolvență, datoriile foarte mari constituie o grijă și pentru CFR, care ar urma să depună un efort pentru a căpăta licența pentru sezonul următor din Liga 1, apoi ar solicita reorganizarea.

Vișiniii au mai fost în insolvență, s-au „însănătoșit” pe 30 mai 2017, după doi ani și trei luni, așa că ar avea din nou dreptul să apeleze la procedura aceasta în vară, după cinci ani. 

Data trecută, CFR a fost năpădit de datorii în momentul în care statul a stabilit că nu mai erau legale convențiile civile pe baza cărora erau plătiți jucătorii. Au fost calculate retroactiv taxe pe care CFR nu a putut să le plătească și le-a tăiat prin intermediul insolvenței.

CFR de acum a depășit insolvența în mai 2017 datorită lui Neluțu Varga, un afacerist local care a plătit datorii vechi de 5 milioane de euro și a forțat astfel reintegrarea societății în circuit. Varga a condus pe urmă clubul care a câștigat 4 titluri de campion la rând, tot el a generat încontinuu datorii din cauza cărora plănuiește acum insolvența.

Jucătorii lui CFR Cluj, neplătiți de 3 luni

Jucătorii lui CFR Cluj nu au fost plătiți de trei luni, în conducere sunt și persoane neplătite de patru luni, și mai există datorii vechi care vor mai apărea pe parcurs. 

Varga a acceptat, atunci când l-a demis pe Șumudică, să îi achite 300.000 de euro, suma din clauza de reziliere a contractului plus două salarii neplătite. Mai există procese cu medicul Paligora, cu Latovlevici, cu Arlauskis și cu alți oficiali demiși. 

Cu totul, CFR ar avea de plătit mai mult de un milion de euro despăgubiri față de persoanele pe care le-a dat afară. Și ar trebui să achite și salariile curente ca să linștească atmosfera, una deja încărcată din cauza întârzierii plăților.

Datoria e la nivelul celei din 2014, când s-a intrat prima dată în insolvență

În februarie 2015, CFR a intrat oficial în insolvență. Atunci, Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea formulată de club şi a dispus începerea procedurii de insolvenţă. Datoria pe care gruparea din Gruia o avea la acel moment era în jur de 20 de milioane de euro, dar mai bine de jumătate din această sumă era către stat.

La finalul anului trecut, conform actelor oficiale, CFR figura cu o datorie de 19,5 milioane de euro. Peste 50% din sumă era, de fapt, creanța propriului patron, care și-a înregistrat în acte toate sumele introduse în club sub formă de împrumuturi, mai precizează sursa citată.

Ce declara Becali acum câteva luni despre situația de la CFR

'Cică au luat locul 1, dar stai puţin, nu ştii cum face Dumnezeu ceva mai bine pentru tine. Cum face? Mă duc în Conferinţa League (n.r. – Conference League), iau vreo 10 milioane şi fac punctaj.  Câştig apoi campionatul, am punctaj şi mă duc în Champions League la anul, iar CFR e descalificată după două meciuri, nici bani nu câştigă. Datoriile de 20 de milioane nu le plătesc şi gata, ţaca-paca, faliment. Aşa o să fie!', spunea Becali la Pro X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel