
După un răsfăţ culinar prelungit, aşa cum se întâmplă mereu de Paşti şi de Crăciun, încep să apară şi problemele legate de sănătate sau chiar de siluetă. Pentru o revenire la normal în ritm natural, este nevoie de câteva zile de detoxifiere. Consumul excesiv de cozonac, pască, prăjituri ori prea mulţi iepuraşi de ciocolată creşte, evident, nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele se înmagazinează în piele şi pot duce la apariţia acneei şi a tenului tern. De aceea, organismul are nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an, care să stimuleze funcţia ficatului, splinei şi bilei, oferind un timp de răgaz sistemului digestiv. Poate nu ştiaţi, dar ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi filtrarea substanţelor nutritive din alimente, motiv pentru care funcţionarea acestuia la parametri normali ajută la recuperarea energiei vitale şi la arderea grăsimilor.
Ce să mâncaţi pentru a va reveni în formă
Pentru a va ajută organismul să se recupereze după festinul de Paşti, dar şi pentru întreţinerea siluetei în prag de sezon estival, va puteţi începe ziua cu un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul sau tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv. Apoi luaţi un mic dejun ceva mai sărac în calorii, care poate să conţină iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert. Nu e obligatoriu să deveniţi vegetarian o perioada că să urmaţi o cură de detoxifiere, dar e indicat să includeţi la mesele de peste zi cât mai multe fructe şi legume, bogate în fibre şi antioxidanţi precum ceapă, morcovi, ridichi, castraveţi. Astfel, înlocuiţi alimentele care „stresează” ficatul cum ar fi carnea roşie sau pastele făinoase. De asemenea, pentru stimularea metabolismului, e indicat să renunţaţi la cafea, alcool şi ceai negru în favoarea a 2 litri de apă pe zi ori a câtorva căni de ceai verde. Ideal este ceaiul de urzică, însă puţini pot tolera gustul amărui. Puteţi opta în egală măsură şi pentru sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere. Timp de 10 zile, sau măcar o săptămână, staţi departe de mâncărurile grase, de prăjeli, ouă (chiar şi fierte), de patiserie şi carne, în general. Optaţi pentru supe limpezi, uşoare, salate, legume date pe răzătoare sau înnăbuşite în tigaie şi ceaiuri. Multe ceaiuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- În vreme ce Austria ne ține la distanță de Schengen, Franța și Germania ne vor membri UE de clasa a doua. Raportul aflat la Bruxelles
- Doi ani posibili pentru marele cutremur care ar lovi România, conform lui Mărmureanu
- Narcisa Suciu, mărturisiri despre relația cu tatăl fiicei sale, care era însurat cu altă femeie, când a rămas însărcinată: "Nu am avut remușcări". Ies împreună în oraș toți trei
- Mircea Badea, despre Pescobar: Arată, vorbește și emană ceea ce ar trebuie să emane un om de afaceri adevărat în România
- Av. Adrian Cuculis, după cazul Donca: Cunosc cel puțin zece vedete autohtone serioase care au fost păcălite cu criptomonede
- BANCUL ZILEI: Bulă, compunere despre dragostea de țară
- Patronul firmei de transport care a ucis cinci oameni pe A1, de neatins
- Guvernul pune prag de 2.000 de lei pentru plățile cash. Mircea Badea a răbufnit: Operațiuni absolut mizerabile
- Ce spunea Orianda Donca, soția lui Călin Donca: Am muncit foarte mult, într-o perioadă în care majoritatea se distrează
- Hartă cutremure București / România. Prof. univ. dr. ing. Văcăreanu: Când doamna respectivă a văzut blocul colorat cu roșu a început să plângă