După un răsfăţ culinar prelungit, aşa cum se întâmplă mereu de Paşti şi de Crăciun, încep să apară şi problemele legate de sănătate sau chiar de siluetă. Pentru o revenire la normal în ritm natural, este nevoie de câteva zile de detoxifiere. Consumul excesiv de cozonac, pască, prăjituri ori prea mulţi iepuraşi de ciocolată creşte, evident, nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele se înmagazinează în piele şi pot duce la apariţia acneei şi a tenului tern. De aceea, organismul are nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an, care să stimuleze funcţia ficatului, splinei şi bilei, oferind un timp de răgaz sistemului digestiv. Poate nu ştiaţi, dar ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi filtrarea substanţelor nutritive din alimente, motiv pentru care funcţionarea acestuia la parametri normali ajută la recuperarea energiei vitale şi la arderea grăsimilor.
Ce să mâncaţi pentru a va reveni în formă
Pentru a va ajută organismul să se recupereze după festinul de Paşti, dar şi pentru întreţinerea siluetei în prag de sezon estival, va puteţi începe ziua cu un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul sau tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv. Apoi luaţi un mic dejun ceva mai sărac în calorii, care poate să conţină iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert. Nu e obligatoriu să deveniţi vegetarian o perioada că să urmaţi o cură de detoxifiere, dar e indicat să includeţi la mesele de peste zi cât mai multe fructe şi legume, bogate în fibre şi antioxidanţi precum ceapă, morcovi, ridichi, castraveţi. Astfel, înlocuiţi alimentele care „stresează” ficatul cum ar fi carnea roşie sau pastele făinoase. De asemenea, pentru stimularea metabolismului, e indicat să renunţaţi la cafea, alcool şi ceai negru în favoarea a 2 litri de apă pe zi ori a câtorva căni de ceai verde. Ideal este ceaiul de urzică, însă puţini pot tolera gustul amărui. Puteţi opta în egală măsură şi pentru sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere. Timp de 10 zile, sau măcar o săptămână, staţi departe de mâncărurile grase, de prăjeli, ouă (chiar şi fierte), de patiserie şi carne, în general. Optaţi pentru supe limpezi, uşoare, salate, legume date pe răzătoare sau înnăbuşite în tigaie şi ceaiuri. Multe ceaiuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Pască pufoasă fără aluat
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță