Detox după Sărbători. Florentina Opriș: Acumulăm multe toxine și pot duce la diverse afecțiuni
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florentina Opriș
Sursa foto: Facebook Florentina Opriș
Florentina Opriș, prezentatoarea emisiunii "Sport, dietă și o vedetă" de la Kanal D, a spus cum putem face un detox simplu după mesele grele de Sărbători.

"După sărbători, este important să intrăm într-o perioadă de detox, cu supe de rădăcinoase și legume verzi, sucuri verzi de dimineață pe stomacul gol- recomand Smoothie din pătrunjel, măr, castravete, apă și o jumătate de lămâie stoarsă și carne slabă, precum peștele. Pentru că acum sunt foarte mulți oameni, inclusiv în online, care militează în această direcție, poate părea clișeic ce spun dar sunt sfaturi pe care eu le-am studiat, le promovez de 20 de ani și au rezultat!", a spus Florentina Opriș pentru click.ro.

"Acumulăm multe toxine și pot duce la diverse afecțiuni"

 

"Sportul și alimentația trebuie să meargă “mână în mână”, nu doar în această lună, ci în fiecare zi! Dar pentru cei care se știu că sunt mai delăsători la acest capitol, am vești bune. Este iarnă și poți oricând să mergi la schi - acest sport arde foarte multe calorii și ai parte și de bucurie atunci când îl practici, poți să faci o plimbare de minim 35 de minute, după o “masă a exceselor”, dar cel mai important, în fiecare dimineață 10-15 minute de exerciții care îți fac plăcere. Așa știi că îți pui limfa în acțiune.

Și apropo de limfă, sistemul limfatic este o componentă importantă a sistemului imunitar! Când sistemul limfatic devine lent, acumulăm multe toxine și pot duce la diverse afecțiuni. Ca să o activăm și ea să funcționeze corect, este nevoie de o alimentație sănătoasă și mișcare zilnică!", a mai spus aceasta.

*Legumele care te ajută să slăbești. Recomandarea nutriționistului

Nutriţionistul dr.Joseph St-Pierre susţine că, pentru a pierde în greutate, trebuie să consumăm legume fără amidon. Specialistul a enumerat în acest scop cinci legume benefice, într-un articol pentru Health News Hub, scrie Rador.

Potrivit acestuia, legumele cu amidon precum cartofii, porumbul, dovleceii şi mazărea sunt, de asemenea, bune pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să slăbească, este indicat să aleagă legume fără amidon, deoarece au mai puţine calorii şi carbohidraţi.

Medicul consideră că cei mai utili sunt dovleceii, care sunt bogaţi în vitamina C, varza de Bruxelles, datorită acizilor graşi omega-3 şi spanacul, care conţine mult potasiu, magneziu şi vitamine din grupa B şi K. Specialistul a mai sugerat adăugarea conopidei şi castraveţilor în dietă, deoarece aceste legume conţin foarte multe lichide, fibre şi potasiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel