Deținuții Pentitenciarului Bistrița diagnosticați cu virusul COVID-19, transferați la Jilava
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un număr de 31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, care au fost confirmaţi cu COVID-19, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament.   

Un număr de 31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, care au fost confirmaţi cu COVID-19, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. "Starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", au precizat pentru Agerpres  reprezentanţii penitenciarului.

"Prin prezenta, vă informăm că cei 31 de deţinuţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2, ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Subliniem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", se arată în comunicatul transmis de Penitenciarul Bistriţa.

Starea de sănătate a celorlalţi deţinuţi din penitenciar este monitorizată în continuare, iar conducerea unităţii a dispus implementarea tuturor măsurilor recomandate de DSP în vederea prevenirii răspândirii focarului de COVID-19.

"De asemenea, prin activităţi permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât şi a aparţinătorilor, se asigură transparenţa în modul de gestionare a situaţiei epidemiologice actuale şi un climat carceral echilibrat",  mai menţionează sursa citată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel