Detergentul de vase s-a terminat? Poți spăla oalele cu ketchup: un truc simplu pe care trebuie să-l știi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Detergentul de vase s-a terminat.  Poți spăla oalele cu ketchup - un truc simplu pe care trebuie să-l știi. Sursa - Pexels
Detergentul de vase s-a terminat. Poți spăla oalele cu ketchup - un truc simplu pe care trebuie să-l știi. Sursa - Pexels
De obicei, spălăm vasele cu detergent special. Cu toate acestea, în unele cazuri, putem să înlocuim substanțele chimice cu produse naturale.

Nu toate gospodinele știu că ketchup-ul, acest sos celebru de roșii, poate să curețe rapid vasele. Este suficient doar să întindeți ketchup-ul pe un vas din cupru și să-l lăsați să acționeze câteva minute. Apoi vasele trebuie clătite cu apă caldă sau chiar fierbinte.


Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

După aceea, vasul din cupru trebuie șters cu un prosop curat. Ca rezultat, vasele nu doar că vor fi curate, dar vor străluci. Obiectele din cupru tratate cu ketchup vor arăta ca noi.

Dar este important să rețineți că  farfuriile obișnuite nu trebuie spălate cu ketchup.

BONUS. Ai făcut dulceață și oala s-a ars? Cu aceste ingrediente, dulceața arsă va fi eliminată rapid

Vara este sezonul în care gospodinele prepară dulceață delicioasă pentru iarnă. Dar uneori se întâmplă ca oala să se ardă în timpul fierberii fructelor.

Ce să faci dacă oala s-a ars? Vasele din fontă sau cele din oțel inoxidabil pot fi curățate bine cu un burete de metal, dar un astfel de truc nu va funcționa cu o oală emailată.

Trebuie să o speli delicat pentru a nu-i deteriora smalțul. Da, și oalele noi din oțel inoxidabil trebuie spălate corect pentru a nu le zgâria și a le strica aspectul.

Elimină calcarul din fierul de călcat cu acest produs: oțetul și bicarbonatul au un concurent serios

Chiar dacă nu aveți la îndemână detergenți puternici, puteți spăla tigaia arsă de dulceață, folosind produse pe care le ai în casă. Ne ajută, în acest sens, sarea obișnuită, bicarbonatul, oțetul și cărbune activ. 

Dacă oala este arsă doar puțin, o puteți curăța cu sare obișnuită. Se toarnă apă fierbinte în oală. Se adaugă sare în proporție de 5-6 linguri la un litru de apă. Lăsați câteva ore ca să se înmoaie arsura. Dacă doriți să grăbiți procesul, puteți fierbe soluția de sare la foc mic, timp de 30-40 de minute. După aceea, spălați oala cu un burete și detergent.

Prosoapele de plajă, aspre din cauza soarelui și a apei sărate, vor deveni super moi: iată ce trebuie să faci

O oală arsă mai grav poate fi salvată cu bicarbonat de sodiu. Umpleți oala cu apă caldă și adăugați bicarbonat în proporție de 5 linguri la un litru. Se lasă 6-8 ore. Cel mai bine ar fi să lăsați oala cu apă și bicarbonat toată noaptea, iar dimineața să o spălați cu un burete și detergent obișnuit.

Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin

Acizii, cum ar fi oțetul, ajută la îndepărtarea stratului de mâncare arsă. Umpleți oala cu o soluție de apă și oțet (un pahar de oțet la un litru de apă). Se pune oala pe foc și apa se fierbe 20 de minute. După aceea, stratul ars ar trebui să se desprindă ușor.

În cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri foloseau adesea cenușa pentru a spăla vasele. Acum cenușa poate fi înlocuită cu cărbune activ. 

Zdrobește 10 tablete de cărbune activ. Umezește vasul ars și pune deasupra cărbunele zdrobit și lasă-l să acționeze 30 de minute. Apoi toarnă puțină apă și lăsă așa încă o jumătate de oră. După aceea, spălă tigaia cu un burete și detergent. 

În plus, rețineți că tigăile emailate necesită o manipulare atentă. Protejați-le de schimbările bruște de temperatură, deoarece smalțul poate crăpa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel