Detaliu BOMBĂ în lupta COVID. Produsul care DISTRUGE virusul în 30 de secunde. Îl are aproape toată lumea în casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Un nou studiu oferă detalii bombă în lupta cu COVID-19. E un produs pe care-l au în casă majoritatea românilor.

Încă de la declanșarea pandemiei de COVID-19 în lume, o mulțime de specialiști se luptă să descoperă cele mai bune remedii împotriva virusului.

Un nou studiu arată acum că apa de gură, ceva ce are în casă o mare parte a lumii, ar putea fi un instrument cheie în lupta împotriva coronavirusului.

Cum e posibil. Ingredientul CHEIE, găsit în majoritatea apelor de gură

Un profesor de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie a studiat cât de eficientă este apa de gură pentru combaterea COVID-19 și se crede că transmiterea coronavirusului prin picături de salivă ar putea fi redusă prin calitățile antiseptice ale apei de gură, citează telegraph.co.uk.

Clorura de cetilpiridinium, un ingredient în multe tipuri de apă de gură, a fost studiată de oamenii de știință pentru a descoperi eficacitatea în a contribui la stoparea răspândirii coronavirusului.

Cercetarea a demonstrat că mai multe tipuri de apă de gură au fost eficiente în distrugerea coronavirusului în 30 de secunde.

Rezultatele să fie publicate la începutul anului 2021

Raportul lor - intitulat "Eficacitatea virucidă a componentelor de clătire orală împotriva SARS-CoV-2 in vitro” - nu a fost încă evaluat, dar confirmă un alt studiu publicat săptămâna trecută care a constatat că apa de gură pe bază de CPC este eficientă în reducerea încărcăturii virale a Covid. Se așteaptă ca rezultatele să fie publicate la începutul anului 2021.

Dentyl este singurul brand din Marea Britanie de apă de gură care a luat parte la studiul clinic de 12 săptămâni, efectuat de profesorul David Thomas de la Universitatea Cardiff.

Ce spun medicii

"Deși acest studiu in vitro este foarte încurajator și este un pas pozitiv, acum sunt necesare în mod clar mai multe cercetări clinice. Trebuie să înțelegem dacă efectul apei de gură prescripție medicală asupra virusului Covid-19 realizat în laborator poate fi reprodus la pacienți și așteptăm cu nerăbdare finalizarea studiului nostru clinic la începutul anului 2021" a declarat Dr. Thomas.

"Dacă aceste rezultate pozitive se reflectă în studiul clinic al Universității Cardiff, apa de gură pe bază de CPC, cum ar fi Dentyl, utilizate în studiul in vitro, ar putea deveni un plus important pentru rutina zilnică, alături de spălarea mâinilor, distanțarea fizică și purtarea măștilor, atât acum, cât și în viitor " a adăugat Dr. Nick Claydon, parodontolog specialist și consideră cercetarea "foarte valoroasă”, citează bbc.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel